Ábel Anita 160-nal száguldott, ez lett az eredménye! Sokkoló videó!

Noémi

Most őszintén, te mobilozol vezetés közben? Akkor nézd meg a következő videót!

Autózás közben menő dolog mobilozni? A celebek szerint igen, mostanában ugyanis nem egy híresség készít live videót a volán mögött, pedig épp ez a dolog az egyik vezető baleseti ok az utakon. Tudtad például, hogy Amerikában 4-ből 1 autóbalesetet a vezetés közbeni SMS-ezés okoz?

Olvasd el ezt is!
A nap tippje: telefontisztító gép, mert a mobilod koszosabb, mint a vécéd, csak hogy tudd

Ábel Anita fontos ügy mellett kampányol: a színésznő a ŠKODA Rally Team Hungaria háromszoros magyar rallybajnokával, Herczig Norberttel egy videóban bizonyította, hogy az autóban jobb eltenni a telefont. Anitának három kihívást kellett teljesítenie a mozgó autóban: az SMS-írás, az üzenetolvasás és a szelfizés elsőre nem tűnik nehéz feladatnak, az időnként 160 kilométer/órás sebesség miatt azonban még az anyósülésen ülő Anitának is beletört a bicskája.

„Egyébként elég szabálykövető vagyok, sosem lépem túl a megengedett sebességhatárt. Életemben egyszer karamboloztam, akkor sem én voltam a hibás. Régebben vagányabb voltam, és előfordult, hogy mobiloztam a kocsiban, de mióta gyerekem van, már egyáltalán nem teszem, ezt nagyon fontos szabálynak tartom

- mesélte Anita.
Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Ábel Anita 160-nal száguldozott

3 másodpercen is nagyon sok múlik


Gondoltad volna, hogy ha vezetés közben csetelsz vagy SMS-ezel, hatszor nagyobb a baleset kockázata, mintha ittasan ültél volna a volán mögé? Sajnos világszerte egyre gyakrabban találkozunk a jelenséggel: az Egyesült Államokban például évente több mint 2,5 millió ember szenved közlekedési balesetet, és az esetek 64 százalékában a mobilozás is közrejátszik.

Az ütközéshez elég, ha csak 3 másodpercre elkalandozik a figyelmünk, ugyanis a balesetek többsége ennyi időn belül következik be. Ennek tükrében kétszer is gondoljuk meg, hogy elolvasunk-e egy SMS-t, ehhez ugyanis átlagosan 5 másodpercre van szükség: ez azt jelenti, hogy sebességtől függően akár egy futballpályányi távolságot is vakon vezethetünk.

Olvasd el ezt is!
Csodaszép és futurisztikus, de hát nem is vártunk mást a Porsche elektromos autójától

A színésznő elárulta, megőrül azoktól a sofőröktől, akik azért mennek lassan, mert éppen mobiloznak. Szerinte senki nem tudhatja, milyen a reakcióideje, ezért is volt számára nagy meglepetés beülni Norbi mellé. Hozzátette: egy percig sem érezte magát veszélyben, mert a pilóta olyan magabiztosan irányította az autót, tudta, hogy nem lehet baj. Ahogy a történtekről készült videó is bizonyítja, végül megszületett a világ valószínűleg legrosszabb szelfije, és bebizonyosodott, hogy

jobb a zsebedben hagyni a telefont, akárhol ülsz – de különösen a volán mögöt!