Zseniálisan reagált a blogger, akinek a 10 éves kislánya a "vastag combjai" miatt kritizálta magát

Birta Brigi

Egy anya számára az egyik legnagyobb kihívás, hogy jó példát mutasson a gyermekeinek.

Ez vonatkozik mindenre, de természetesen arra is, hogy segítsenek elérni azt, hogy a lányuk szeresse magát és legyen elegendő önbizalma, még akkor is ha épp a tinikorszakban van. Éppen ezért lehetett nagyon fájdalmas a bloggernek, Dorthy Bealnek (aki egyébként 32 maratont futott és futóedző), amikor azt hallotta, hogy a 10 éves lánya azt mondja neki, utálja a saját „vastag combjait”.

Olvasd el ezt is!
Tedd meg ezeket magadért azokon a napokon, amikor épp utálod a tested!

Ezt a posztot tette ki utána:

„Van egy másodperced? Szeretnék megosztani egy történetet. Chloe 10 éves volt, amikor először mondta nekem, hogy nem szereti a vastag combjait. Olyan érzés volt, mintha egy láthatatlan kéz gyomorszájon ütött volna. Vastag combok? A combjai számomra tökéletesek voltak, ő teljes egészében tökéletes. Többször elmagyaráztam neki, hogy nem nagyok a combjai egyáltalán, és minden lány tökéletes úgy, ahogy van, és ez rá is igaz. Erre azt mondta, hogy szerinte mindkettőnknek nagyok a combjai, és ez oké így. Oké? Nem az! Sírtam akkor éjjel. Visszaemlékeztem, hogy milyen volt 10 évesnek lenni. Ez volt az a kor, amikor először megutáltam magamban valamit. Mivel még növésben voltam, sosem tetszett a test, amit kaptam. És aznap éjjel nem a saját problémáim miatt sírtam, hanem rádöbbentem, hogy az, ahogyan érzek saját magammal kapcsolatban, az kihatással van a lányomra, még úgy is, ha nem mondom ki hangosan. Azért nem szereti a nagy combjait, mert én sem az enyémeket? Beszéltem valamikor előtte negatívan magamról? Valószínűleg. Azon az éjszakán eldöntöttem, hogy felszabadítom magam az önutálatból. Nem magam miatt – hanem azért, hogy tudtomon kívül se befolyásoljam a kislányomat vagy bármely másik lányt, hogy emiatt legyen negatív hozzáállása a testéhez. Még mindig vannak rosszabb napjaim, amikor belenézek a tükörbe és széttiprom magam… De már tudom, hogyan harcoljak a negatív gondolatok ellen – hogyan mondjam a szemétkedő hangnak a fejemben, hogy kívül tágasabb! Nem kapsz érmet az önutálatért. Nincs első helyezés azoknak, akik a leggonoszabb dolgokat tudják maguknak mondani. Amikor felszabadítod magad, a negatív gondolatok olyan gyorsan elszállnak, ahogyan jöttek. Ha saját magadban nem találsz olyat, ami miatt szeresd magad, tedd meg a következő generációkért. Ők a jövő. Az önutálat pedig egy tanult viselkedés – vessünk véget neki!”

-
Olvasd el ezt is!
Megalázták a plus size modellt: Ashley Grahamet egyetlen designer sem akarja öltöztetni?

És ugye milyen motiváló, amit mond? Hogy ha magad miatt sosem sikerült még megtanulnod az önszeretetet, legalább azért próbáld meg, hogy jobb példát mutass a körülötted lévő ifjú generációnak!


Nézd meg a galériánkat - 10 kép
10+1 jel, hogy a testpozitív szemlélet lassan átveszi az uralmat