A nap cikke

Ilyen még nem volt! Scarlett Johansson és új szerelme először jelentek meg együtt a vörös szőnyegen

Látszik, mennyire oda vannak egymásért!

Még több olvasnivaló

Ilyen még nem volt! Scarlett Johansson és új szerelme először jelentek meg együtt a vörös szőnyegen

Beauty termékek menyasszonyoknak, hogy varázslatosan szép legyél, mikor kimondod az Igent

Van új a szivárvány alatt: ez a négy színpárosítás lesz a tavasz abszolút befutója!

Emlékszel még a Neveletlen hercegnő Michaeljére? Eszméletlenül jó pasi lett belőle!

Évek óta először járt a vörös szőnyegen Avril Lavigne – szinte semmit sem változott az énekesnő

Hogy mi? Sok pár csak heti egyszer csókolózik, íme az ok!

Cukiságdömping: Sarolta és György tesólátogatóban

Itt a sziklababa! Dwayne Johnson 3. gyereke is megszületett

A barátom szép lassan kiszeretett belőlem – öt jel, amiből észre kellett volna vennem

getty images
A barátom szép lassan kiszeretett belőlem – öt jel, amiből észre kellett volna vennem
Léna Léna
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
Vannak jelek, amiket én nem vettem észre, de ez nem jelenti azt, hogy nálad is így kell történnie!

Úgy tartják, egyszer minden véget ér, legyen az életünk legboldogabb vagy legszomorúbb szakasza. Ez a gondolat egyszerre hangzik nagyon megnyugtatónak és legalább annyira aggasztónak is; hiszen azt jelenti, hogy minden, ami most éppen vidámsággal tölt el minket, legyen az munkahelyi teljesítmény, egy baráti program vagy maga a szerelem, egyszer csak emlék lesz. Ezt persze sosem akarjuk elhinni, és állítjuk, hogy

nálunk ezúttal másképp lesz, és az érzések örökké tartanak.

Én is ezt gondoltam, és hiába hajtogatta ugyanezt a srác, aki a csillagokat is lehozta volna értem évekkel ezelőtt, végül mégsem így lett. Többféle oka is van annak, hogy egy párkapcsolat szakítással zárul, és bár a megcsalás (akár érzelmi, akár fizikai) szinte minden esetben ezzel jár együtt, sajnos egy másik tényező még ennél is nagyobb szerepet játszik benne. Ez pedig az, hogy a szerelem elmúlik. De hogyan veheted észre, hogy a pasid már nem érez ugyanúgy irántad, és mit tehetsz ekkor? Saját tapasztalatomból mesélem el, utólag milyen jelei voltak a szerelem elhalványulásának, és mit kellett volna másképp tennem.

Az első jel: kevesebbet beszélt...

Az első, és egyben legnagyobb jele ennek a kommunikáció hiánya volt. Észre kellett volna vennem, hogy míg a kapcsolat elején a beszélgetéseink mélyenszántók voltak, addigra ez az utolsó hónapokban teljesen megváltozott. Mint egy kisgyerek, aki csak annyit mesél a suliról, hogy "jó volt", úgy a barátom is egyre kevesebbet osztott meg velem a napjaiból. Rengeteg történetet csak akkor hallottam, amikor egy-egy baráti estén mesélte az ismerőseinek, én pedig meglepetten figyeltem a sztorikat, amiket valamiért nekem már nem akart elmondani.

gif

A második jel: a barátok fontosabbak lettek...

A prioritások pedig szép lassan, szinte észrevétlenül kezdtek megváltozni. Míg korábban a hosszú hétvégéken alap volt, hogy közösen elmegyünk valamerre, hirtelen már a barátok kerültek előtérbe. A május elsejére megbeszélt programot az utolsó pillanatban szervezte át, ha pedig moziba indultunk vagy akár csak vacsizni, mindig megkérdezte az ismerőseit, van-e kedvük csatlakozni. Utólag úgy érzem, mindez azért történt, mert én már nem voltam elég jó társaság. Akkor ébredtem erre rá igazán, amikor a közös nyaralásunk ötletét kapásból elvetette, de a haverokkal már megnyitották a Facebook-csoportot a szervezés érdekében.

A harmadik jel: egyre kevesebb szex...

Tudod, a kapcsolat elején a szex milyen izgalmas és mennyire fontos része a napoknak. Aztán eljön az az első este, amikor együtt vagytok, de mégsem történik semmi. Ez egy jelzője annak, hogy a kapcsolatotok már nem a kezdeti szakaszban van, ami egyáltalán nem baj, sőt! Akár úgy is tekinthetsz rá, hogy komolyodik a viszonyotok. A gondok ott kezdődtek, amikor az együttlétek száma jelentősen csökkenni kezd, és már egyikőnk sem kezdeményez.

A negyedik jel: minden más fontosabb lett...

A barátok után jöttek az új dolgok, amikkel lekötötte a figyelmét, amikor éppen lehetőségünk lett volna együtt lenni. A mi esetünkben ez a számítógépes játékokban merült ki, de másoknál előfordult a motorozás, a sorozatnézés vagy a focizás, mint vadiúj hobbi, ami minden időt leköt. Alapjáraton nincs baj ezekkel, mert mindenkinek szüksége van egy kis figyelemelterelésre a stresszes időszakokban, de ha tőled és a kapcsolatotokból menekül valaki... Az már a befejezést jelzi előre.

Az ötödik jel: kedveskedés helyett bántó megjegyzések...

A legvégső szakaszban aztán megjelentek a bántó megjegyzések, amiket nyilvánvalóan egyetlen szerelmes férfi sem mondana a barátnőjének. De amikor a srác már fél lábbal kiszállt a kapcsolatból, és nem volt türelme ezekhez, szimplán kimondott mindent, ami a szívén volt. A dicséretet leváltotta a 'miért kellett órákig készülődni', vagy a 'szerintem a fodrász előtt jobb volt a hajad', míg azt észre sem vette – vagy csak szimplán nem értékelte –, ha például vacsival vártam haza.

gif

A kapcsolat idején nem volt olyan tiszta a kép, mint ahogyan most látom; hogy a sok kis negatív dolog mindig arra utalt, hogy az érzései már megváltoztak, és többé nem szeret. Ma már úgy gondolom, erre a tapasztalatra szükségem volt, és rengeteget köszönhetek neki. Mert ezt követően elköltöztem, új munkát kerestem, rengeteg barátot szereztem, és még több élményt éltem át, ami mellette sosem sikerült volna. Noha én semmit sem csinálnék másképp, az egyetlen dolog, amit meg kell tenned egy ilyen helyzetben, az az, hogy kilépsz a kapcsolatból. Mert nem szabad olyan emberre pazarolnod az idődet, aki nem viszonozza az érzéseidet – mindegy, mennyire boldogan kezdődött a szerelem.

Sose félj az egyedülléttől, hiszen ennek is megvannak az előnyei!

Nézd meg a galériánkat> 7 kép
Frappáns illusztrációk arról, hogy nőnek lenni egyedül is jó
Calzedonia Summer Show Varga Vikyvel

Modellünk az olasz divatmárka idei bemutatójának backstage-éből jelentkezik.

Bikinis fotót posztolt a várandós Kate Hudson

Nagyon jól néz ki a pocakos színésznő.

Ezért jó a cukorgyantás szőrtelenítés

Túl azon, hogy csak természetes anyagokat tartalmaz...

Emlékszel még a Neveletlen hercegnő Michaeljére? Eszméletlenül jó pasi lett belőle!

Wow! Hihetetlen, mennyit változott a színész az elmúlt évek alatt.

Durván kicikizték Drew Barrymore-t, pedig ő csak egy sminkes szelfit akart feltenni az Instára

Valószínűleg ő sem számított arra, hogy egy szimpla fotóval ennyire sok negatív kommentet gyűjt össze.

Nagy titokban megnősült Richard Gere

A sztár harmadszorra mondta ki a boldogító igent.

Évek óta először járt a vörös szőnyegen Avril Lavigne – szinte semmit sem változott az énekesnő

2014-ben Lyme-kórt diagnosztizáltak nála, azóta szinte sosem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Hogy mi? Sok pár csak heti egyszer csókolózik, íme az ok!

A mindent elsöprő szerelem után jön a házasság…aztán vége a románcnak?

Cukiságdömping: Sarolta és György tesólátogatóban

Tegnap megszületett Katalin és Vilmos harmadik gyermeke.

Itt a sziklababa! Dwayne Johnson 3. gyereke is megszületett

Miközben az egész világ Katalin és Vilmos harmadik gyermekének világra jöttét figyelte, megszületett a világsztár szintén harmadik gyereke is!

3 zseniális tipp arra, hogyan teheted élhetőbbé apró balkonodat

Kicsi erkély nem elveszett erkély. Csak tudnunk kell az adottságainak megfelelően kihozni belőle azt, ami benne van. Mert benne van! Alábbi három stílustippünk segítségével te is bizonyosságot nyerhetsz erről.

Napi horoszkóp április 24.: a Bikák bátran kiállnak önmagukért, a Vízöntők végre látják a fényt az alagút végén

Ma is érdemes figyelemmel követned, hogy mit ír a horoszkópod, mert izgalmas dolgokat tudhatsz meg a csillagok állásából!

Fizess elő féláron!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!