Kutatók szerint ezt a típusú szakítást a legnehezebb kiheverni

Léna

Te is észrevetted már, ha ezért szakítanak veled, azt nehezebben éled meg? Nem véletlenül!

Hacsak nem tartozol azok közé, akik már a középiskolában összejöttek életük szerelmével, valószínűleg a 25. születésnapodig átéltél már jó néhány csalódást. Ezek alapján pedig biztosan tudod te is, hogy minden szakítás egy kicsit más, és mindegyiket más tempóban lehet kiheverni. Míg akad olyan, ami után egy-két héttel már vissza is tért a jókedved, addig egy másik srác annyira összetörheti a szíved, hogy akár hónapokig vágyakozhatsz még utána.

Nincs veled semmi baj, ez teljesen normális! Sőt, a tudósok szerint oka is van annak, hogy miért érezheted magad sokkal rosszabbul egyik-másik szakítás után. A Cornell Egyetem kutatásai alapján ugyanis nincs annál rosszabb, ha valaki egy másik személyért szakít veled – amennyiben ez történik, azt nehezebben tudod kiheverni. Nem csoda, hiszen ilyen helyzetben az önbizalmad sokkal nagyobbat sérül, mint bármikor máskor. Hirtelen úgy érzed, hogy nem vagy elég jó, és az a másik lány sokkal szebb/okosabb/viccesebb. Arról nem is beszélve, hogy a jövőben tartani fogsz attól, ez megismétlődik.

Ami viszont érdekessé tette a kutatást, hogy az is ennyire fájdalmas, ha nem tudod, hogy valaki más is van a képben. Szakértők szerint maga a tény, hogy fogalmad sincs, miért szakítanak veled, ugyanezt az érzést válhatja ki belőled – ha pedig az ok a későbbiekben kiderül, még inkább meghosszabbítja a szakítás kiheverésének idejét.

Olvasd el ezt is!
Négy szomorú jel, ami arra utal, hogy a pasid már nem szerelmes beléd

Egy ilyen csalódásra a gyógyír az lehet, ha elutazol egy időre, például ezekre a helyekre!

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
8 bensőséges úticél, ahol zavartalanul gyógyulhatsz egy fájdalmas szakítás után