Jó hír: táplálkozással is támogatható az intelligencia!

JOY

Ha lemaradtál a TV2 TestŐr című műsorának legutóbbi adásáról, itt megtalálod a legérdekesebb riportokat:

Fontos szempontok az iskolatáska kiválasztásához!

Az iskolatáska háti részének ergonomikus kialakítás a legfontosabb, s a gerincvédő párnázás is fontos. A vállpántokat nem csak az elején kell beállítani, mert azoknak igazodniuk kell a ruházat vastagságához, így érdemes évszakonként utánaiállítani. Fábián Anita kislánya, Lili nemhiába készül a modelli pályára, korra és nemre való tekintettel részletes tanáccsal szolgált, kihez milyen táska illik.


Az iskolai konfliktusok kezelésére is felkészíthető egy gyerek.

Az iskolában nem csak a tananyag és annak a számonkérése okozhat stresszállapotot a gyereknél. Egy gyerekközösségben is hatalmi harcok folynak, ezekben a harcokban az egyik gyerek ügyesen lavíroz, míg a másik támogatásra szorul. Fontos, hogy beszélgetéssel, játékkal megkapja az otthoni támogatást a gyerek, s az így megerősített önbizalommal sikeresebben fogja az iskolában is képviselni a saját érdekeit.


Zoltán Erika mindennap használ kollagénes arcfiatalítást

Zoltán Erika bevallja, hogy számára nagyon fontos a bőre állagának megőrzése. A bőr rugalmasságának a fenntartásához a hialuronsav és a kollagén pótlása harminc év felett szükségessé válik. Az énekesnő a mindennapi ápolásban hisz, így nemcsak arckezelésekre jár, hanm a kollagén visszapótlása is a napi arcápolási rutinja közé tartozik.


Az immunrendszer és az intelligencia összefüggése!

Az immunrendszernek elsődleges szerepe van abban, hogy milyen lesz a gyerek agyfejlődése. A hosszan tartó stresszállapot gyengíti az immunrendszert, ezért a szülőnek segítenie kell a gyereket az iskolai konfliktusok feldolgozásában.


A magyar ember főként nyáron fogyaszt halat!

Nyáron a nyaralás alatt a magyarok is szívesen fogyasztanak halételeket, de év közben ez a harcsapaprikásra, a halászlére és a karácsonyi pontypatkóra korlátozódik. Egy 2000-ben elvégzett felmérés szerint azon emberek között, akik hetente egyszer vagy többször ettek tengeri halat, 52 százalékkal kisebb volt a szívhalál előfordulása, mint a halat havonta egyszer fogyasztók körében.


Gyerekkorban torzulást is okozhat egy rossz cipő!

Nemcsak a kicsiknél, hanem a kiskamaszoknál is láb-, illetve gerinctorzulást is okozhat, ha rossz cipőt hord a gyerek. Fontos a sarok fixen tartása, hogy a lábboltozat ne tudjon bedőlni. Emellett lábtornával is erősíthetők a talpi izmok.


Táplálkozással is támogatható az intelligencia!

A gyulladásos állapot rontja az immunrendszer működését, az immunrendszer erőssége viszont kapcsolatban áll az intelligenciával. Így ha az immunrendszerben hosszan tartó gyulladásos állapot áll fenn, az intelligenciaszint is csökkenni fog. A gyulladáscsökkentő étrendnek fontos szerepe van, gyerekkorban az intelligenciaszint az immunrendszer működésének szabályozásával akár még növelhető is.


Az agyműködést is támogathatjuk a táplálkozással!

Az emberi agy 80 százalékban zsírsejtekből áll, így az omega 3 zsírsav fogyasztása segítheti az agyműködést. Ezen kívül a gondolkodás serkentésében még a B-vitamin pótlásának van fontos szerepe.


A táncnak stresszoldó hatása van!

A testmozgás, így a tánc is jelentősen fokozhatja agyunk vérellátását, s így éberségünket és szellemi teljesítőképességünket is. A mozgás közben felszabaduló hormonok segíthetnek a jókedv elérésében, hangulatunk fokozásában, a stressz leküzdésében is.


Programajánlók

Szeptember 2-án, szombaton vár a Nagy Atlantiszi Angyalrituálé, ami vallási hovatartozástól független. A Nemzetközi Lóverseny és a Food Truck Show szeptember első hétvégéjén lesz megrendezve, a Rácalmási Tökfesztivál pedig szeptember 15-től 17-ig látogatható, ahol nagyszerű koncertek várnak!