5 dolog, amit soha ne mondj az esküvői sminkesednek

Izabella

Ezek tutira tiltólistás mondatok!

Ha épp a nagy napodra készülsz, biztos, hogy központi kérdés a sminkes kiválasztása. Nem csoda, hiszen nagyon fontos, hogy a legjobb formát hozza ki belőled életed egyik legcsodálatosabb napján. Ugye tudod, hogy érdemes próbasminket csináltatnod, mielőtt élesben a sminkmester elé ülsz? Van néhány mondat, amit sem a próbasmink készülése közben, sem élesben nem árt, ha elkerülsz, és nem mondod a sminkesednek.

"A leendő férjem imádja a kék színt, legyen kék a sminkem."

Az esküvői sminknek egyetlen célja van, hogy kiemelje a te szépségedet. Anyukád is szereti a cicákat, mégsem vonulsz cicás pólóban az oltár elé. Ha vannak elképzeléseid a sminkedről, persze oszd meg a művésszel, de ne állj elé teljesen konkrét ötletekkel, és hagyd, hogy segítsen kiválasztani, mi passzol hozzád.

Olvasd el ezt is!
Nem menő már a macaron! Ez most a legnépszerűbb esküvői kajatrend, ami végigsöpört az Instagramon

"Még nem volt tussal kifestve a szemem, próbáljuk ki!"

Inkább ne az esküvődön kísérletezz olyan trendekkel vagy ötletekkel, amelyeket még sosem próbáltál. Maradj a megszokottnál, de azért természetesen egy kicsit variálhatsz. Nem az a cél, hogy a vőlegényed ne ismerjen rád, amikor meglát.

"Ne gyere túl korán, mert félek, hogy akkor nem tart a sminkem egész éjjel."

Köszi, hogy alábecsülöd a képességeimet – válaszolná legszívesebben az ÖSSZES sminkes. Ha ő azt mondja, hogy 1-kor érkezik és 3-ra készül el veled, de az esküvő csak 5-kor kezdődik, akkor is nyugi! Jó kezekben vagy.

"Megnézhetem? És most? És most?"

A sminket csak akkor nézd meg, ha már kész, és ne csekkolgasd magad a tükörben percenként. Ha kész, a sminkesed szólni fog, és ha valamit módosítanál rajta, természetesen a sminkes megteszi.

"Semmi ötletem sincs."

Azért nem árt, ha az esküvő előtt egy kicsivel már körvonalazódik benned, hogy úgy nagyjából mit szeretnél az arcoddal kezdeni, hiszen ha egy szál ötleted sincs, kizárólag a sminkesre hárul az összes felelősség, és lehet, hogy valami teljesen mást varázsol rád, mint amit mélyen legbelül szeretnél.

"Ha nem kérek próbasminket, lehet az ár olcsóbb?"

Lehet, de minden sminkes utálja ezt a kérdést. Szeretnék megismerni az arcodat az éles bevetés előtt, és neki, s magadnak is segítesz vele, ha csináltok egy próbasminket.

Kíváncsi vagy, milyen gyönyörű dekortrendek hódítanak az idei esküvőkön? Nézd meg őket!

Nézd meg a galériánkat - 26 kép
Esküvői dekorok 2017-ben