A Pappa Pia főszereplője, Ostorházi Bernadett érdekes részleteket árult el a filmről! – Exkluzív interjú

Izabella

Izgalmas részletek!

Hatalmas sikernek ígérkezik a Pappa Pia című filmmusical. Rengeteg ismert színész és ismert dal tűnik fel benne, csak épp olyan köntösbe bújtatva, amilyenben még nem láttad/hallottad őket. A Pappa Pia Marájával, Ostorházi Bernadett-tel beszélgettünk.

A Pappa Pia olyan film, amelynek különleges a stílusa, s ez nem egészen megszokott magyar zenés, musicales jellegű vígjáték. Számodra mi volt a legnagyobb kihívás benne?

Nagyon élveztem a forgatást! A rendező, Csupó Gábor rengeteg szabadságot hagyott a színészeknek, nem volt nagyon megkötve a kezünk. Talán nekem ez volt egy kicsit szokatlan, mert örültem volna több instrukciónak, de Stohl Andrástól rengeteg segítséget kaptam.

A karakteredre, Marára szerinted mennyire hasonlítasz a való életben?

Mara karaktere elég szélsőséges lett, van benne valami furcsa irónia. Annyira precíz, hogy még azt is képes beosztani, hogy mikor fog zuhanyozni. Nos, ez nem igaz rám. Én ennél kicsit lustább vagyok.

Viszont az a rész nagyon rokonszenves, mikor Mara végre kitör a szerepéből, és megpróbál nem foglalkozni azzal, hogy mit gondolnak róla. Igazán sokáig küzd magában azzal, hogy milyen legyen róla mások véleménye, de szerencsére legyőzi ezt.

Hogyan készültél fel a castingra?

Épp egy repülőn ültem, amikor elolvastam a forgatókönyvet. Annyira gyorsan történt, hogy fel sem fogtam, hogy izgulnom kellene a castingon. Ki kellett lépnem a komfortzónámból, és letennem valamit az asztalra, hogy engem válasszanak. Szerencsére sikerült. Szabó-Kimmel Tomival is nagyon jól működtünk együtt, nem volt nehéz dolgunk.

Mit élveztél a legjobban a filmben?

A dalokat! A Miu, miújságot, a Most kéne abbahagyni-t, és a Nem leszek a játékszered-et kifejezetten szerettem. A Nem leszek a játékszered miatt volt bennem egy kis izgalon. Tudtam, hogy a Kovács Kati-dal miatt akaratlanul is, de össze fognak hasonlítani a nézők majd a nagyon sikeres énekesnővel. Teljesen más stílusban énekeltem a legendás számot, mint Kovács Kati. Ráadásul a jelenetet a dallal hajnal 4-kor forgattuk, elég nagy volt rajtam a nyomás. Mindössze pár percem volt átszellemülni, és tökéletesen a karakterem bőrébe bújni.

Van példaképed színészkedés terén?

Én az a fajta ember vagyok, akiknek nincsenek „kedvencei”, se étel, se szín, de van egy színésznő, aki nagyon szimpatikus: Meryl Streep. Az ő minőségi munkája, karaktere és hozzáállása irigylésre méltó. Rajta kívül Emma Watsont is nagyon kedvelem, elsősorban azokért a tevékenységekért, amelyeket a színészkedés mellett csinál. A hírnevét jó célra használja, kampányokban vesz részt, és igazi feminista.

Mi lenne az a szerep, amit legközelebb szívesen eljátszanál?

Nagyon jó lenne egy erős női karakter bőrébe bújni.

Olvasd el ezt is!
Micsoda páros! Radics Gigi és Király Viktor egy film kedvéért duettezik!

Nézd meg az előzetest is!

Kíváncsi vagy, milyen volt a film díszbemutatója? Mutatjuk!

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
Pappa Pia díszbemutató