Ez a négy oka lehet annak, hogy valaki jóban marad az exével – a pszichológus szerint

Getty Images
Kerekes Vivien

Lehet barátság exek között?

Aki nincs jóban az exével, el sem tudja képzelni, hogyan lehet szakítás után barátságban maradni a volt pasival. Aki pedig mai napig beszélőviszonyban van a régi szerelmével, nem érti, mi ezzel a gond. Az örök kérdés a párkapcsolatok világában, hogy vajon lehet-e barátságot kötni az expasival, és mennyire jó ötlet ez a jövőre nézve?

Olvasd el ezt is!
Sztárpárok, akik szakítás után ismét egymásra találtak

Sokan ugyanis nehezen fogadják el, hogy a pasijuk beszélget, sőt, találkozik is a volt barátnőjével. Ez pedig fordítva is igaz, hiszen gyakran a srácok sem tudnak ezzel megbékélni. Sok kapcsolatban okozhat ez a helyzet féltékenységet, vitákat, sőt, extrémebb esetekben szakításhoz is vezethet, ha nincs meg a kellő bizalom. Ők többnyire attól félnek, hogy maradt még szikra a két ember között, ami bármikor fellobbanhat, és úgy döntenek, ismét újrakezdik a kapcsolatukat. Akinél pedig ez az aggodalom felüti a fejét, nehezen tud megszabadulni a gyanakvástól.

Mégis, egy statisztika alapján az emberek 60 százaléka marad jóban az exével a kapcsolat befejezése után is. De pontosan melyek lehetnek az okok? Miért érzik úgy sokan, hogy a szakítást követően is fontos számukra a másik közelsége, még ha csak ilyen formában is? Egy felmérés alapján kiderült, és leginkább az alábbi négy indok áll a háttérben.

Olvasd el ezt is!
Egy kényes kérdés: szabad randizni a barátnőd expasijával?

Kattintsd végig a galériát, és derítsd ki, pontosan melyek ezek az indokok!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Ezért maradnak jóban egymással az exek