5 dolog, amit minden nőnek kötelező megtennie a szemöldökével

Izabella

Ugye, te is arra vágysz, hogy gyönyörűen legyen keretezve az arcod?

A szemöldök célja, hogy tökéletes keretet adjon az arcodnak, kiemelje a szemeidet és jól megmutassa az arcformádat. Mostanság annyira divatos a hangsúlyos szemöldök, hogy többen még hosszabbításra vagy pótlásra is rászánják magukat.

Olvasd el ezt is!
Kapaszkodj meg! A műszempilla után itt a műszemöldök – Te kipróbálnád?

Ahogyan fontos tudni, milyen szemöldök illik az arcodhoz, arról is érdemes néhány szót ejteni, milyen hibákat nem szabad elkövetned a szemöldökkel kapcsolatban.

Olvasd el ezt is!
Ilyen szemöldök illik az arcformádhoz

Ne kerüljön semmi a szemöldöködre!

Igyekezz minden terméket – púdert, alapozót, naptejet, arckrémet – úgy felvinni az arcodra, hogy az ne érje a szemöldöködet. Ezek az anyagok beivódnak a szálak közé, és nem engedik rendesen nőni a szőrt. Plusz a szőrszálak közé beállt porok, krémek maradványa elősegíti a ráncosodást.

Mondj le az ollóról!

Zárd el a szemöldököd közeléből az ollót! Ha elkezded vagdosni a szálakat, könnyen túlzásba eshetsz, és alaposan kiritkíthatod vagy foltosra vághatos a szemöldöködet. Inkább trimmeltess kozmetikussal!

Kenegesd argán- és ricinusolajjal!

Míg a krémeket és porokat el kell kerülnöd, az olajakkal nyugodtan ápolhatod a szemöldöködet, ezek segítenek fényessé, sűrűvé és egészségessé varázsolni. Egy kis kefére önts az olajokból kis adagot, és heti kétszer fésülgesd át vele a szőrszálakat!

Szedd, ne gyantázd!

Kíméld meg a szemöldöködet és a körülötte lévő bőrt a gyantázástól. A kozmetikusok szerint a legjobb opció, ha csipesszel, egyesével szeded ki a szálakat, hiszen minden egyes szálnak megvan a szerepe a szemöldökben, és felesleges lenne kitépni 3-4 szálat, amikor csak egy van nem megfelelő helyen. Le a gyantával, hajrá csipeszes szedés!

Fektess be egy jó ceruzába!

Minden nő neszeszerének alapkelléke egy szuper szemöldökceruza. Sose ezen spórolj, hiszen az arcodra kerül, a tested legmeghatározóbb részére. Feltétlenülül színben passzoló, puha ceruzát keress, ami sose legyen tompa, amikor használod!

Ha még mindig nem hiszed el, hogy a szemöldök nagyon is meghatározó része az arcodnak, csekkold le a híres nőket teljesen másfajta szemöldökkel, mint amilyen a sajátjuk. Nagyon csodálkozni fogsz!

Nézd meg a galériánkat - 12 kép
Nagyon vicces: így néznének ki a sztárok a '90-es évek szemöldökével