Mi a teendő, ha a pasid már kész a házasságra, de te még nem?

pinterest
Joy.hu

Szakértők válaszolnak erre a kínos kérdésre.

Olvasd el ezt is!
10 dolog, ami még nem számít megcsalásnak, de nem fér bele egy kapcsolatba

Ha láttál már legalább egy romantikus filmet, ismered a járást. A fiú és a lány találkoznak, szerelmesek lesznek egymásba és úgy tűnik, örökké boldogok lesznek. De néha a nő előbb szeretne összeházasodni a férfival, a pasi viszont nincs kész az elköteleződésre. Általában ez a helyzet. De mi történik, ha ennek fordítottja következik be?

„A házasság, az esküvőszervezés, a közös otthon megtalalására, az osztozkodás és minden ezekkel együttjáró dolog hatalmas elköteleződés. Tény, hogy erre nem mindenki áll még készen, és nem feltétlenül egyszerre jön el a megfelelő időpont a pároknál”

- mondja dr. Jane Greer párkapcsolati tanácsadó.
Olvasd el ezt is!
„A párom végignézte, hogyan kényeztetem magam – és ez volt a véleménye"

Ez a bizonytalanság pedig gyakoribb, mint hinnéd: 2014-ben például a 25 éves nők 17 százaléka nem volt még házas, szemben az 1960-ban mért 8 százalékkal.

Természetes dolog ettől függetlenül, hogy nem vagytok teljesen szinkronban.

„Nem gondolom, hogy gyakori jelenség az, hogy hirtelen, ugyanabban a pillanatban dönt úgy mindkét fél, hogy ideje összeházasodni. A valóságban valaki mindig a másik előtt jár”

- magyarázza dr. Ryan Janis pszichológus.

Ha a párod már elhintett néhány jelet a lánykérésre vonatkozólag, de az érzés nem kölcsönös, Greer szerint így kell kezelni a helyzetet: először kicsit gondolkozz el azon, hogy szeretnél-e feleségül menni valakihez a jövőben. Ha igen, mondd el a párodnak, hogy te is tervezed, de most nem tudsz annál többet adni neki, mint amennyit jelen pillanatban. Ha viszont a világból is kiszaladsz a házasság gondolatától, ezt is oszd meg a pároddal. Mindkét esetben tedd hozzá, hogy nagyon szereted őt, és ez nem azt jelenti, hogy nem gondolod komolyan a kapcsolatot.

Olvasd el ezt is!
Kész, eldőlt: megvan a világ legcukibb esküvői tanúja és a legédesebb koszorúslánya!

Ettől függetlenül persze előfordulhat, hogy a párod ezen nagyon megsértődik, akár szakít is veled. A lényeg, hogy őszinték tudjatok lenni egymással az ilyen fontos kérdésekben. És ami a legfontosabb: ne menj férjhez mások nyomására.


Ha viszont te örömmel mondanál igent, ráadásul már az esküvőszervezésen töröd a fejed, vesd be ezeket a spórolós trükköket:

Nézd meg a galériánkat - 9 kép
Szeretnél egy-két dolgot fillérekből megúszni az esküvődön? Íme, néhány DIY trükk