Minden, amit tudni akartál a Carrie Hangisi-cipőről

Lakatos Márk

Manolo Blahnik nevét igazán a Szex és New York sorozat kapcsán ismerték meg a nők világszerte – Carrie Bradshaw meg egyenesen vallásos élménynek tekintette a boltban tett látogatását. Nem csoda, hogy később kijelentette, hogy egy nőnek joga van a (szép) cipőkhöz – és ha már így van, tudjatok róluk minél többet!

Manolo Blahnik nem volt ifjú titán a Szex és New York idején sem, hiszen mostanra több mint 4 évtizede van a szakmában, és betöltötte a 72. évét is. De idős tervező nem vén tervező – még most is sorra kapja az elismeréseket. A kedvenc városa, bár Spanyolországból származik, London, ennek ellenére az angliai Bath-ban él, egy hatalmas házban, közel 30 ezer cipővel, s még a toalettet is cipők díszítik. Nem lepődünk meg, igaz?

De nézzük a főszereplőnket! Az egyik leghíresebb darabja, az ékkövekkel díszített, magas sarkú Hangisi-cipője a 2008-as tavaszi-nyári szezonban mutatkozott be, és sokan csak úgy emlékeznek rá, mint A CIPŐ, amellyel Mr. Big megkérte Carrie kezét.

Ez a modell aztán annyira népszerű lett, hogy számtalan verzió született belőle. Van lapos talpú, törpesarkú, D’Orsay (a jobb felső sarokban látható modell), magas sarkú, s papucs változatban, és igen, ott fent középen látjátok, még egy duplapántos papucs is befigyel. Nem hiszem, hogy az utóbbit sokan választanátok! ;)

A cipellők különböző sarokmagasságban készülnek közel 100 féle anyagból,s 20 különböző csattal választhatóak, de a legnépszerűbb a 105 milliméteres sarkú – ez a legszexibb és legfrissebb modell szerintem. Ha Carrie-élményre vágytok, nyilván ezt fogjátok választani, méghozzá kobaltkékben.

És hogy szerintem mi a Hangisi-cipő titka? Az alulöltözés. Ez a cipő annyira sok, hogy kevéssel is ki lehet egészíteni, sőt, csak úgy érdemes. A csillogó csat ugyan feltűnő, de egy hosszú, sikkes trencskóval, napszemüveggel, a világra fittyet hányó Victoria Beckham-arccal és egy elviteles kávéspohárral a kezetekben tutira a Fifth Avenue-n érzitek majd magatokat, és nem lesz túl sok egy átlagos napon sem. Már ha van merszetek felkapni ezt a cipőt, s nem csak otthon, a tükör előtt próbálgatni.

Ha ez a darab trónol a kívánságlista tetején, gyűjtögessetek rá és szerezzétek meg. Mindenki emlékszik rá, mennyire fájt Carrie szíve, mikor kirabolták és oda kellett adnia a gyönyörű cipőit – vagy amikor lenyúlták a partin, szóval, ha megvan, mindig magatokon kell tartani! ;)