Nem túl jó hír: tudósok elárulták, milyen személyiségtípusok maradnak általában jóban az exeikkel

Izabella

Vigyázat, ettől lehidalsz!

Végre itt a válasz arra a kérdésre, amit már egészen sokan feltettek:

Mégis milyen pszichopata marad barátja az exének?

-

Sajnos, a legfrissebb tanulmány szerint ebben a kérdésben benne is van a válasz, ugyanis a pszichopata személyiségjegyekkel rendelkezőkben merül fel leginkább az igény, hogy barátságban maradjanak az exükkel szakítás után.

Vigyázz, lehet, hogy az exed nem azért hív el találkozni, mert kíváncsi rád, csak épp uralkodni akar feletted!

Az Oaklandi Egyetem kutatói szerint egyértelműen megfigyelhető a kapcsolat utáni barátságra vágyás és a sötét személyiségjegyek között a különbség. A kutatók a nárcizmust, a pszichopatizmust és a kettős személyiséget nevezik sötét személyiségnek.

Olvasd el ezt is!
Ezek a jelek bizonyítják, hogy elkezdtél továbblépni az exeden

Azok, akik szeretnek másokon uralkodni, állandó figyelmet igényelnek, gyakran alattvalóként kezelik a társukat, rendszeres elismerésre van szükségük, hirtelen érzelmi kitöréseik vannak, trükkösen manipulálják, befolyásolják a környezetüket, és gyakran érzelmi zsarolással győznek meg embereket az akaratukról, sokkal ragaszkodóbbak még akkor is az exük felé, ha már egyáltalán nem szeretik.

Ez egy bizonyos birtoklási vágy megnyilvánulása, illetve a nárcizmus illetve pszichopatizmus egyik kifejeződése is. A birtokló személyiségűek ilyenkor élvezik, hogy az ő kezükben van az irányítás, hiszen az ex még mindig a "tulajdonuk".

Olvasd el ezt is!
Az érzelmi zsaroló 4 nehezen kiszúrható módszere

Természetesen ez a kutatás sem feketén-fehéren igaz, de bizonyítható, hogy ha egy egész kicsit is nárcisztikus vagy, esetleg nem áll messze tőled az érzelmi zsarolás, nehezebb lesz megszakítani a kapcsolatot az exeddel.

Ezen mindig gondolkozz el, ha az exed szakítás után találkozni hív!

Ha te mégis úgy gondolod, hogy ki kellene békülni az exeddel, feltétlenül gondold át ezeket:

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Ezt gondold át, mielőtt kibékülsz az exeddel