Az angol királyi család és a többfunkciós kistáska

Lakatos Márk

Az aprócska, kézbe vehető clutch-okat főleg azért szeretik a nők, mert kicsik és könnyűek. Diana hercegné és a királyi család többi tagja viszont új feladatokkal ruházták fel ezt a szuper kis kiegészítőt, mert hát mégiscsak egy királyi családról beszélünk, különleges igényekkel.

Ha elmondom, hogy hívta a mini táskákat Diana és az egyik kedvenc tervezője, Anya Hindmarch, rögtön rájöttök, mi volt a titkos funkciójuk! Diana ugyanis viccből nevezte el a darabokat dekoltázs táskának, ami nélkül nem is nagyon lehetett látni, ha koktélruhát viselt.

A hercegné ugyanis, aki nagyon szerette a szexi, kicsit mélyebben dekoltált ruhákat, rájött, hogy az érdeklődő fotósok is épp annyira szeretik ezeket a fazonokat, és szuper kis képeket készítenek. Szóval rászokott, hogy a táskáit használja mellvértként, főként, mikor az autóból kellett kiszállnia. Drágáim, ha ti is rettegtek a rátok leselkedő paparazziktól, ez egy olyan trükk, amit érdemes ellesni!

Katalin hercegné már nem ekkora rajongó, de ez köszönhető annak is, hogy többnyire sokkal szerényebben dekoltált darabokat választ. Mert ha nem, akkor biztos lehet benne, hogy a fotósok lecsapnak…

Azért néha ő is beveti etikett-szakértők szerint a kézitáskáját, de teljesen más célból: ha nem szeretne kezet fogni valakivel, mert nem jönne ki jól a dolog, mindkét kezével megfogja a táskáját. (És ugyan nem ide tartozik, de látjátok, hogy sikerült összehangolnia a lábszára (harisnyája) és a cipője színét? Ez aztán a nude cipő!)

És mi a helyzet a királynővel? Igen, ő is beveti néha a kistáskáját, de szintén egy új taktikai céllal. Ha szeretne befejezni egy beszélgetést, II. Erzsébet egyik kesztyűs kezéből a másikba veszi csinos Launer táskáját (az egyiket a 200 darabból, amivel büszkélkedhet). Ha pedig vészhelyzet van, az asztalra helyezi a táskát, jelezve, hogy 5 percen belül el szeretné hagyni az eseményt. (Az biztos, hogy elegánsabb megoldás, mint mondjuk a fülcimpát rángatni vagy köhögni.)

Nektek vannak hasonló kódjaitok, akár barátnőkkel, akár a párotokkal? ;)