Ezt az egy dolgot tedd meg szakítás után, és hamarabb rendbe jössz, mint gondolnád!

Getty Images
Birta Brigi

És erre a módszerre biztosan nem gondoltál eddig!

Olvasd el ezt is!
Ebből az öt csillagjegyből kerülnek ki a legmérgezőbb exek

Amikor túlesel egy szerelemi csalódáson, az nemcsak a lelkedre, hanem a testedre is hatással van, ráadásul ez utóbbi mérhető is. Emiatt a kutatók azt is tudják vizsgálni, hogy szakítás után milyen tevékenységek segítik leginkább a szívfájdalom enyhítését.

Nemrég a Psychometric Medicine: Journal of Biobehavioral Medicine nevű szaklapban tettek közzé egy tanulmányt, amelyben arról írtak, hogy ha külső szemlélőként, narrátorként megírod a szerelmed és a szakításod történetét úgy, hogy az egy komplett sztorit adjon ki, az nagyon hamar segíti a gyógyulást, és ez egészségügyi szempontból pontosan meg is lett határozva.

Olvasd el ezt is!
"Folyamatosan kifogásokat kerestem, miért nem szexelek a párommal. Végül ezért váltunk el..." – Egy nő igaz története

A vizsgálatban három csoport volt. Mindenkinek naponta kellett az írással legalább 20 percet foglalkoznia. Az egyik brigád csak a random érzelmeit vetette papírra, a második a tapasztalatairól írt a szerelem és az elválás kapcsán, míg a harmadiknak egy komplett történetet kellett összerittyenteni róla úgy, mintha nem is lettek volna abban benne.

8 hét elteltével pszichológusok beszélgettek az alanyokkal, és egészségügyi mérés is készült. A módszerek közül mind a három hatásosnak bizonyult, de a történetmesélés kiugróan jobb értékeket mutatott a szívfunkciókat tekintve, és az emberek is ott számoltak be a legnagyobb változásról. Szóval, egy próbát mindenképpen megér, ha úgy adódik!


Nézd meg a galériánkat - 8 kép
8 bensőséges úticél, ahol zavartalanul gyógyulhatsz egy fájdalmas szakítás után