Mikor vigyük magunkkal a kutyát nyaralni és mikor ne?

Mikor vigyük magunkkal a kutyát nyaralni és mikor ne?
B. Krisztina B. Krisztina
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
Szerencsére külföldön és Magyarországon is egyre több a kutyabarát szálloda és szállásadó hely , csakúgy mint az éttermek, bárok, strandok. A legtöbb gazdi ennek persze nagyon örül, de egy nyaralás tervezésekor felmerül a kérdés: mi a jobb a kutyának? Ha visszük magunkkal, hosszú autóútra, városnéző túrákra? Esetleg hosszabb időre egyedül kell hagynunk egy számára idegen szálláson, amíg mi olyan helyen vagyunk, ahova ő nem jöhet?

Nehéz kérdés, hiszen minden gazdi örül a szabadságnak és hogy végre több időt lehet a kutyájával. De vajon jó lesz ez a kutyának? Mi alapján döntsünk? Fontosabb, hogy velünk legyen, vagy talán jobb lenne neki nyugiban, egy kutyapanzióban? Melyik jobb a kutyának? Győrfy Henriett kutyatrénert és kutyapanzió tulajdonost kérdeztük.

- Ha megtaláltuk a kutyabarát szállást - velünk alhat, velünk lehet az étteremben, stb. – és a nyaralásunk programjai is olyanok, ahova magunkkal tudjuk vinni a kedvencünket és ő ezeket a programokat élvezni tudja, valamint, ha néha-néha a szálláson kell hagynunk, de őt ez nem viseli meg, akkor a kutyánk imádni fogja a velünk töltött időt.
Mérlegeljük viszont a kutyapanzió lehetőségét, ha nyári hőségben városnézést tervezünk, ha egész napos strandolást, olyan helyen, ahova kutyát nem lehet vinni, ha múzeumokba szeretnénk eljutni, ahova szintén nem tudjuk elvinni, ha nem hagyható egyedül idegen helyen, mert szeparál utánunk, ha alulszocializált, nem szokott hozzá olyan ingerekhez, amiknek ki akarjuk tenni. (pl. nagyvárosok turisták által felkapott részei), ha neveletlen és zavarná a többi pihenni vágyó vendég nyugalmát, vagy mi magunk nem bírnánk vele. Ilyenkor a mi és / vagy a kutyánk nyugalma érdekében szerencsésebb a panzióztatást választani.”

Kép
forrás: Aktív Kutyanapközi

Mi a helyzet, ha nem tudom panzióban hagyni? Sír utánam, depressziós stb. Az ilyen kutyával mit lehet kezdeni?

- Ha megtehetjük, ne akkor vigyük először panzióba a kutyánkat, amikor a szükség úgy kívánja. A kutyánk egyéniségétől függ, hogy reagál a helyzetre. Van aki könnyen feloldódik, van aki egyáltalán nem és természetesen ennek számtalan árnyalata. A legjobb, ha adunk időt a kutyánknak megszokni a panziót. A legoptimálisabb, ha akkor választunk kutyapanziót, amikor hozzánk kerül a kutyusunk. Éppúgy ahogy állatorvost is választunk. Ha kölyökkutyánk van, vigyük el minél hamarabb napközizni, hisz a kölyökkutyák könnyen alkalmazkodnak az új helyzethez, szivacsként szívják magukba az információt, amit megismernek kölyökként, azt egész életükre eltárolják. Ha rendszeresen napköziztetjük az első panziós időszakig, akkor szinte biztos, hogy nem okoz neki gondot az ottlét, de még szeretni is fogja. Örökbefogadott, felnőtt kutyával ugyanígy tegyünk. Fokozatosan szoktassuk be a panzióba.

Kép
forrás: Dog Garden Kutyapanzió

Hogyan válasszunk jó panziót?

- Szakember által üzemeltetett panziót keressünk mindenképpen, hisz ők tudják megfelelően kezelni kutyánk reakcióit az új helyzetre. Egy félős kutya félelmi reakcióit megfelelően oldani, szeparációra megoldást találni, stb. Kertben tartott, kutyaközösséghez nem szokott kutyának kenneles panziót keressünk, ahol nyugodtan töltheti az idejét, de győződjünk meg róla, hogy a napi mozgásigényét ki tudják-e elégíteni. Bent tartott, kutyatársasághoz hozzászokott, sétáltatott kutyákat érdemes olyan panzióba vinni, ahol együtt lehet a többi kutyával és játszhat, futkározhat a többiekkel. A kutyapanzióknál a megbízhatóság az egyik legfontosabb kérdés, de az interneten könnyedén megnézhetjük, ki milyen értékeléseket, kritikákat kap.

További szép nyarat mindenkinek és ne feledjétek: mindig a kutya szempontjait tartsátok szem előtt, amikor a nyaralást tervezitek!

Köszönjük a segítséget Győrfi Henriettnek és a Dog Garden Kutypanziónak.

Kép
forrás: Aktív Kutyanapközi
5 aranyszabály, amivel olyan hatékonyan tudsz pénzt megspórolni, mint még soha!

Jól jönne néhány tipp, amivel pénzt spórolhatnál, miközben mégis vásárolsz? Nem lehetetlen!

Így biztosan megtalálod kutyádon a kullancsot

Ahogy beköszönt a tavasz és a jó idő, egyre több kutyus szabadul ki a természetbe kiadósabb sétára vagy túrára, így egyre többször vannak kitéve a kullancsveszélynek. Ne gondoljuk azonban, hogy a kullancsok a fákról támadnak és kizárólag az erdőben jelentenek veszélyt.

Gondoltad volna? Ezt árulják el rólad a pénzköltési szokásaid!

Ha mindig felhúzod magad, ha a pénzköltésre gondolsz, ideje változtatni a megközelítéseden.

Hamarosan gyereket vállalna Tóth Vera: Ez az énekesnő nagy terve

Megszólalt a gyerekvállalással kapcsolatban.

Felejtsd el az almaecetet - ezek az itókák hatékonyabban segítenek a fogyásban

Most, hogy már mindjárt itt a május, a legtöbben fejvesztve próbálnak megszabadulni pár kilótól.

Láttad már Palvin Barbit 13 évesen? Most megmutatjuk!

Különleges fotót posztolt a magyar modell.

Van olyan fájdalmas, mint egy igazi szakítás: négy ok, ami miatt még a legerősebb nők is belekeverednek egy majdnem kapcsolatba

Bárki belecsöppenhet ebbe a nehéz helyzetbe, és oka van annak, hogy még a legerősebb, magabiztos nők is hatalmasat csalódnak egy majdnem kapcsolatban.

A kereséshez kezdj el gépelni!