Inkább ne hívjuk új Gossip Girl-nek! Kritika a Famous in Love első évadáról

Léderer Fruzsina

Megnéztük, hogy neked ne kelljen.

Nagy lelkesedéssel vártam a Famous in Love című sorozat premierjét, hiszen több oldalon is a Gossip Girl utódaként emlegették. Sőt, valahol még egy kicsit a Pretty Little Liarsre hajazó új sikersorozatként is hivatkoztak rá.

Mivel a gimis éveimben odavoltam Serena és Blair kalandjaiért, gondoltam, tíz évvel később milyen nosztalgikus lesz megnézni a Famous első évadát.

Hát, spoiler-veszély! Nem volt az.

-
Olvasd el ezt is!
Ez lesz az új kedvenc sorozatod a PLL és a Gossip Girl után

A Famous in Love annyiban hasonlított mindkét fentebb említett sorozatra, hogy voltak benne fiúk és lányok, illetve egy titkokat leleplező ember, aki leginkább egy ötödikes ügyességével zsarolja a szereplőket titkaik felfedésével.

Az alapsztori, hogy a Bella Thorne által játszott átlagos lány szerepet kap egy várva várt világhírű filmben. Egy castingon vesz részt, ahol egyébként teljesen átlagosan elmond pár sort, majd csókolózik egyet a két férfi főszereplővel, ezzel el is ájulnak tőle, majd megkapja a szerepet. Wow!

Innentől kezdve én azt vártam, hogy a lánynak majd fenekestül felfordul az élete, összebalhéznak vele a barátai, nem bírja kezeli a paparazzókat, és lavinaként zúdul rá a nem várt siker. A lavina és a zajló események elmaradtak, ehelyett az egész évadban csak a langyos víz csordogált: hopszi, egy kis minibalhé az egyetlen barátnővel, ajjaj, a srác, aki tetszik, mással randizik. Ó, ne, ott van pár fotós az ablak alatt.

Na és?

Semmi dráma, semmi cirkusz, semmi "húha, mi lesz vajon a következő részben?", semmi kiboruló, dühöngő szülők, akik féltik a tini lányukat a hollywoodi forgatagban. És a legfurább: semmi kimutatott érzelem!

-

Egyik szereplő arcán sincsenek érzelmek a sorozat 90 százalékában. Épp ugyanolyan arccal dühösek, boldogak, veszik tudomásul, hogy sikeresek vagy épp csalódnak, esetleg azt nézik végig, ahogyan elköltözik a barátjuk, illetve próbálnak 0-24 között totál kimerülten. És ez az arc ráadásul pont olyan, mintha véletlenül két szelet almát vágtak volna maguknak egy helyett az uzsis dobozba, azaz teljesen érdektelen.

Egy kicsit úgy érzem, a sorozat főszerepében valójában Bella Thorne alakja volt, ami egyébként tényleg brutálisan jó.

Te hogy képzeled azt, amikor egy tinilány világsztár lesz, de a legjobb barátnője csak az árnyékában élhet? Egy kis szenvedéses, hisztizős, furkálódós drámaként, igaz? Nos, én is. Azonban a Famous in Love alkotói inkább egy vállrándítással fűszerezett elköltözésben merítik ki ezt a szálat, majd egy "jaj, ne költözz el"-lel igyekeznek drámaivá tenni.

A két srácnak, akik közül a főszereplő lánynak választania kéne, hogy kivel randizzon, annyira nincs karaktere, hogy tíz rész után sem jöttem rá, melyiknek szurkolok inkább.

-

Leginkább annak szurkolok, hogy jöjjön a Modern család legújabb évada, hogy betöltse azt a sorozatűrt, amit a Famous in Love okozott.

Azt tudod, hogy tavaly melyik sorozatok voltak a legnézettebbek? Most eláruljuk!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
Ezek voltak a világ legnézetebb sorozatai 2016-ban