A nyár sztárja, a trópusi minta

Lakatos Márk

Ki az, akinek még semmilyen egzotikus állat- vagy növénymintás darabja sincs a gardróbjában? Vagy legalább egy szép fülbevaló? Egy csinos táska? Ha még nem pattantatok fel a trópusi mintákkal fűtött trendvonatra, akkor itt az idő!

A tengerpartok és dzsungelek flórája és faunája ötvöződik az idei nyár legnépszerűbb darabjain, biztos vagyok benne, hogy nektek is feltűnt már a trend. Nem új keletű persze, hiszen már 2013 környékén elkezdett begyűrűzni ez a divatvilágba, de mostanra értük el azt a pontot, hogy szinte minden üzlet kínál valamilyen pálmalevéllel, ananásszal vagy flamingóval díszített darabot.

Tehát most már nem is kell Hawaiira utazni (bár kétségkívül úgy az igazi az élmény), ha szeretnétek egy kis trópusi fuvallattal felfrissíteni a szetteket. De hogyan maradjunk stílusosak?

1. A tetőtől talpig mintás szettek – legyen az maxi ruha vagy nadrágkosztüm – mind nagyon csinosak, de alacsonyabb lányokat könnyen összenyomhatnak az intenzív minták. Ezért azt javaslom, keressék a szellősebben dekorált, nem túl bő, világosabb alapszínű darabokat. Esetleg egy kis slicceléssel… ;)

2. Ha úgy érzed, csak barátozol az erőteljesebb mintákkal, nem kell rögtön a dzsungel közepéről indítani – vegyél egy kis szoknyát, felsőt, kimonót vagy cipellőt, ami megfog a boltban. A kevert színek miatt ezek a printek is jól kombinálhatók rengeteg más színnel, úgyhogy a darabokat könnyen tudod majd variálni!

3. Ne féljetek más mintával párosítani, például sikkes csíkokkal!

4. Szerezz be egy csinos kis táskát! Őszintén, egy vagány táskára ki tud nemet mondani? És tudjátok, mi a legjobb? Az, hogy még egy laza farmer-póló szettet is feldob!

5. Nem jutottál el az óceánhoz? Sebaj! Varázsolj magadnak trópusi hangulatot kis zenével, egy jó Caipirinha koktéllal és egy szexi fürdőruhával!

Remélem, adtam egy kis inspirációt a nyár hátralevő részére – és talán kora őszre is! ;) Zárásként csak annyit, hogy mindig ti viseljétek a mintát, és ne fordítva, s ha valami sok, engedjétek el, vagy vegyetek fel egy olyan darabot – famerkabát, fehér póló – ami az összhatást visszafogja. Csóóók, drágáim!!!!