Ilyen hatással van a testedre az, ha melltartóban alszol éjjelente

Kerekes Vivien

Most akkor jó ötlet, vagy mégsem? Eláruljuk!

Olvasd el ezt is!
Formásabb feneket, kerekebb melleket szeretnél? Akkor ilyen fürdőruhát válassz az alakodhoz

Noha melltartóban aludni minden, csak nem kényelmes, rengeteg hírességtől hallhattuk már azt, hogy mégis így térnek nyugovóra. Marilyn Monroe például állította, hogy mindig viseli ezt a fehérneműt alváskor, hogy megelőzze a mellek megereszkedését, de erre esküdött egy interjúban Halle Berry is. Sok más helyen viszont épp azt olvashatjuk, hogy ez a módszer egyáltalán nem alkalmas a megelőzésre, sőt, sokkal inkább a probléma egyik okozója lehet. De most akkor mi is a nagy igazság?

Egy szakértő szerint a mellek megereszkedése bizonyos kor felett sajnos elkerülhetetlen, hiszen a bennük lévő szövetek veszítenek rugalmasságukból – ezt pedig a melltartóban alvás sem tudja befolyásolni. Amikor ugyanis a hátadon fekszel, a gravitáció miatt a kötőszövetek egyébként is a mellkasodhoz tolódnak, nem pedig lefelé, a lábujjaid irányába. A melltartó ilyenkor semmit sem számít, hiszen teljesen más irányból ér a gravitáció, mint álló helyzetben.

Sőt, valójában akár negatív hatása is lehet, ha melltartóban alszol. A túl szoros fehérnemű ugyanis akadályozhatja a nyirokrendszer megfelelő működését, ezáltal pedig a tested nem képes a káros anyagokat kiválasztani a szervezetedből.

Olvasd el ezt is!
Zavar, hogy mindig kilóg a melltartód a ruhád alól? – Itt vannak a legjobb trükkök!

Van, aki pedig nemhogy éjszaka, de napközben sem szívesen hord melltartót. Te be mernéd ezt vállalni úgy, mint Kendall Jenner?

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Ezért nem hord soha melltartót Kendall Jenner – Lehet, hogy te is ellesed ezt a stílust?