Íme, a legtrendibb sminkek a születési évedtől kezdve mostanáig

Léderer Fruzsina

Vigyázat, hatalmas nosztalgia következik!

Évről évre változnak a trendek a divat és a sminkek terén is. Sőt, mostanság akár havonta képes a divat valami újat hozni, de az biztos, hogy minden évnek megvan a maga meghatározó kedvence. Ami a '70-es években a világoskék szemhéjpúder volt, az 2017-ben a vastag szemöldök és a matt rúzs.

A '80-as években, mikor Madonna volt az IT Girl, a rózsaszínes, lilás árnyalatok domináltak, és egyáltalán nem volt jellemző a visszafogottság. A kontúrozott ajkak és a rikító sminkek számítottak a legmenőbbnek. A buja szemöldök is hatalmas kedvenc volt.

Ahogy közeledtek a '90-es évek, egyre vékonyodott a szemöldök, és az évtized végéig hódított az íves és hajszálvékony stílus. Az ajkak kontúrja is akkor volt divatos, ha a széle sötétebb volt, mint a közepe. A naturálisabb színek is divatba jöttek.

A 2000-es évek elején terjedni kezdtek a csillogós, ragadós szájfények és a metálos árnyalatok. A fekete szemkontúr is hódító útjára indult. Az akkoriban divatos erős pirosítón manapság csak mosolyognánk.

A 2010 utáni évek óta teljes váltás jön évente a sminkek terén. Van, hogy a matt ajkak a kedvencek, van, hogy a kontúrozás, és van, hogy a túlzott csillogás highlighterrel.

Csekkold le, a te születési évedben melyik trend volt az uralkodó!

Nézd meg a galériánkat - 36 kép
Íme, a legtrendibb sminkek a születési évedtől kezdve mostanáig
Olvasd el ezt is!
Képek, amelyek bizonyítják, hogy 2017 nagyon más, mint 2007