Világkörüli utazás divatfotókkal

Lakatos Márk

Idén tavasszal először indult haladó csoport a Style Institute divatiskolámban, és olyan szuper képek születtek, hogy arra gondoltam, megmutatom nektek a kedvenceimet. Kíváncsi vagyok, nektek hogyan tetszenek!

12 diák, 3 hónap, 3 fotózás – erről szólt az idei tavasz a haladó stylist-csoportomnak, és ebből az első képeket mutatom meg ma. A feladat egy lookbook-fotózás stylingja volt, amelynél a csavart az adta, hogy őszi/téli hangulatot kellett vinni az üzletekben található tavaszi/nyári darabokba. A ruhákat mindenki maga állította össze, szabad kezet kapva, a sminket/hajat is minden diákunk maga álmodta meg természetesen, majd a stáb készítette elő a fotózásra. Nézzük is, milyen képek születtek! ;)

Fekete Klára – Izzik a galagonya
Klárit nagyon megfogta a tüllanyag, ezért mindenképp szerette volna felhasználni a fotózáson – annyira, hogy ő készítette el a fátylat és a fejdíszt a fotózáshoz. Imádom a kis fejdíszt is, ami feldobja a fekete tüllt!

„Koncepcióm alapját Weöres Sándor Galagonya című verse adta. Ezek a fátyolos, télies sorok fogalmazódnak meg számomra azon a hófehér Maison Margiela-kabáton is, amelyen fekete tüllből formáztak meg egy női arcot – ez nagyon inspirálóan hatott rám. A télies hangulat mellett ugyanakkor szerettem volna megjeleníteni az ősz üdeségét, sokszínű elevenségét, aranyló szikrázását is, mert közben ott csengtek a fülemben Csemer Boglárka Parfüm című dalának sorai is.”

Modell: Reni / New Day Casting & Model Agency, Fehér kabát és zöld kabát: Mango / Fekete maxi ruha és fekete csipke ruha: H&M / Tüllfátyol és fejdísz: saját készítésű

Krizsán Detti – Levélhullás Milánóban
Detti meglepő módon egy ruhát adott a szoknyára ezen a szuper kis képen, mégis nagyon jól működik – mert a rétegezés menő! A modellje fantasztikus lazasággal állt a fotózáshoz, pedig épp csak most kezdte a szakmát, szóval annyit mondok: brava!

„Az ötletem az volt, hogy egy őszi-téli szettet helyezzünk vibráló kontextusba. A felsőrésznél a fókusz a szőrme miatt a derékrészre helyeződik, a sötét színeket megtörő karakteres narancsos színárnyalat pedig felébreszti a szemet – így kapunk egy modern és légies, mégis dinamikus nőt. A feladat izgalmas volt, a megvalósítás egy szuper élmény. Dórival, a modellel mázlim volt – ügyesen belebújt nemcsak a ruhákba, hanem a sziluettbe is.”

Modell: Dóri / New Day Casting & Model Agency, Felső: Use Unused / Szoknya: The Four / Táska és karkötő: Coccinelle / Fülbevaló: Parfois / Cipő: Wink

Körmendi Szilvia – Párizs koraősszel
Szilvi egy különleges vonalon indult el – nyárias culottes nadrágot párosított szőrmével! Szokatlan? Talán. Csinos? Naná. Hordható? Szerintem igen!

„Olyan szett összeállítására törekedtem, ami légiesen egyszerű, kifinomultan elegáns és egyben hordható is. A sárga nadrág kellően hangsúlyos, így mellé mindenképpen egy visszafogott színű blúzt kerestem, amihez a szőrmesál is szépen passzol. Viszont fontos volt számomra, hogy az összhatás ne legyen merev, legyen benne egy kis játékosság is, ezt pedig az aszimmetriával (blúz és frizura), valamint a kiegészítőkkel értem el.”

Modell: Réka / New Day Casting & Model Agency, Blúz, nadrág, szőrme: Zara / Fülbevaló, táska: Parfois

Sziráki Réka – Esős nap Londonban
Réka koncepciójához az őszi esőzések adták az inspirációt, és külön örömmel tölt el, hogy szinte csak magyar tervezők darabjaival dolgozott. Réka egyébként hajstylist is, így a hajat maga készítette el, ami egy vagány, vizes hatású frizura volt. Kicsit punk és nagyon menő a végeredmény!

„Mindenképp magyar tervezők ruháit szerettem volna használni, mert fontosnak tartom, hogy nagyobb teret kapjanak, hogy többen megismerjék őket, és az emberek lássák, milyen jól lehet kombinálni akár fast fashion-darabokkal is.”

Modell: Lili / New Day Casting & Model Agency, Kabát: The Four, Szoknya: Lakatos Sándor, Top, nyaklánc: Aarion (BERLIN) / Esőkabát: Zara / Cipő: United Nude (Wink), Hairstylist: Sziràki Rèka

Kamarell Rita – Trópusi ősz
Ritánál a harisnyás szandál vitte az őszi hangulatot a szettbe, amúgy nagyon nyárias az összhatás, mintha Rióban lennék egy hűvösebb, 20-25 fokos napon. ;) A trónt órák alatt állították össze a lányok a helyszínen, rengeteg egzotikus levelet és virágot felhasználva, amiket egy bárszékre erősítettek. Egy jó fotóért mindent!

„Egy kirakatban lévő reklámfotón láttam meg a szoknyát, amibe azonnal bele is szerettem, de tudtam, én más környezetbe helyezném, másként stylingolnám. Más ruhadarabokkal, más kiegészítőkkel. A szoknyán lévő színes virágok és papagájok vittek el a dzsungelhangulat irányába.”

Modell: Virág / Avantage Models, Cipő és táska: Musette / Harisnya és zokni: Calzedonia / Szoknya: Pinko, Blúz: Marc Cain (Peek and Cloppenburg) / Fülbevaló: Parfois, Dekorációs segítség: Lovas Anett

Lovas Anett – Kínai kalandok
Anett a saját márkájának friss darabjait használta a fotózás során, a kis felhőket pedig kézzel készítette! Bizony, van stylistunk, aki dekoratőrként is megállja a helyét – az előbb látott trón elkészítésében is ő segédkezett. Az őszi hangulatot itt elsősorban a dekoráció adja a felhőcskék és a sötétszürke háttér formájában.

„Az inspiráció onnan jött, hogy olyan lassacskán vontatottan érkezett az idei tavasz – kicsit elaludt, mondhatni. Lágy, nem túl mozgalmas pózokat szerettem volna. A virágokkal applikált szoknya és a könnyű anyagú blúz frissességet visz a borongós háttérbe, mégis megmarad álmodozósnak. Ez a kép számomra az átmenet a tél és a tavasz között.”

Modell: Domi / New Day Casting & Model Agency, Felső és szoknya: Szerintem Fashion

Kovács Éva Ágnes – A moszkvai lány
Éva nagyon jól bánik a színekkel, imádja kombinálni a különböző árnyalatokat, új harmóniákat kikísérletezni, ahogy ennél a fotónál tette a karamell tónusokkal és a pirossal. Ez a kép a bizonyíték rá, hogy az ősz színei egyáltalán nem unalmasak!

„Ha valaki tüllszoknyát vagy ruhát vesz fel, az már önmagában is szuper nőies és romantikus, mégis sokan gondolják, hogy a tütü csak különleges alkalomra való. Koncepcióm alapja az volt, hogyan lehet ez a látványos ruhadarab akár a hétköznapi öltözékünk része is. Szerettem volna, hogy a tütüé maradjon a főszerep, ezért csak két kiegészítőt visel a modell, akivel egyébként hatalmas szerencsém volt – nagyon jó volt dolgozni vele.”

Modell: Réka / New Day Casting & Model Agency, Karamell tüllszoknya: ME&KA / Piros szőrme sapka és sárga táska: Lukéj Gabi / Mustár ing: Mango / Cipő: Wink / Neccharisnya: Calzedonia, Stylist asszisztens: Sonia Pepperdine

Dóczi Andrea – Olasz randevú
Andi egy hotelt választott a fotózás helyszínéül, ahol a fekete-fehér színek – és néhány kiegészítő földszín dominált. A fotózáshoz ő is magyar márkát választott, méghozzá Art'z Modell-darabokat – a kabátot többen meg akarták szerezni a modelltől, arra emlékszem… ;)

„Könnyedség és elegancia volt a cél, egy kis sportos vonallal frissítve. A fekete-fehér számomra örök klasszikus, és ezt nagyon jól kiegészítette az arany táska és a sárga fotel, mert ezek a színek az őszi erdőt juttatják eszembe. ”

Modell: Anikó / New Day Casting & Model Agency, Ruha és kabát: Art'z Modell (Kecskeméti utca) / Cipő és hátizsák: Cango&Rinaldi / Fülbevaló: Kármán Orsi, Helyszín: Hotel Moments / Kellék (lufi): Party Point-Westend

Szakács Dorothy – Russian Chic
Dorothy képéről sugárzik az oroszos elegancia – így járhat bulizni és kaviárt enni egy szentpétervári úrinő!

„Egy pillanatot látunk egy gazdag lány életéből – ezért választottam a csillogó szoknyát, a bundát és egy fiatalságot, üdeséget tükröző sminket, s a kíváncsi, kicsit kacér pózt.”

Modell: Violetta /New Day Casting & Model Agency, Szoknya és fűző: Zara / Bunda: saját

Rab Klaudia – Piknik New Yorkban
Ehhez a fotózáshoz az egész stáb kivonult a Jókai térre, hogy szabadtéren készüljön el a kép. Ilyen az, amikor kizárod a környezetet, s élvezed a magányt és a természet békéjét még egy turistáktól hemzsegő terepen is.

„Hogyan legyünk trendik, csajosak egy nyüzsgő nagyváros közepén? Ez a gondolat vezette a koncepciómat. A természet színei inspiráltak, a mogyoró, a bézs, a krém, a csokoládé. Szerettem volna visszahozni a retro sikket egy klasszikusan nőies sziluettel.”

Modell: Dóra / Avantage Models, Ruha: Babylon / Kabát:Pois / Sál:Manila Grace / Cipő:Twinset / Táska:Michael Kors / Zokni: Calzedonia / Kalap:Kontatto

Pepperdine Sonia – Izlandi jég
Sonia imádja a meghökkentő dolgokat, a lányos, játékos darabokat, ezért nem lepődtem meg, hogy az ő stylingja lett a legbájosabb az összes közül. Ezt a képet Leia hercegnő inspirálta, akinek a frizurája egy kicsit összecseng az idei hajtrendekkel. Éljen a fiatalság, bohóság! ;)

„Amikor elkezdtem a koncepcióm tervezését, rögtön egy futurisztikus vonalon indultam el, amit kis bohókás hatással akartam fűszerezni – így jött a frizura. Nekem a futurisztikusságról rögtön a hologramos csillogás jut az eszembe, amit jól kiegészít a hó ragyogása, ami a sminken tükröződik. Ezt lágyítják a barnás-bordós színek és árnyalataik, amelyek tipikus őszi színek.”

Modell: Bettina / Avantage Models, Ruha: Sister Jane / Ing: Warehouse

Köszönöm a segítséget a projekt minden tagjának, aki lelkesen dolgozott a fotózás sikeréért! ;) A projekt kreatív vezetője Csalár Bence divatblogger és újságíró volt, a fotózás szervezője pedig Kosik Petra, a Style Institute szakmai vezetője. A képeket Hennel Mariann fotós, a makeupot Batki Lilla sminkes, a hajakat Rimele Gábor fodrász készítette, a modelleket pedig szakmai partnereink, az Avantage Models és a New Day Casting&Model Agency biztosították.

Remélem, nektek is tetszettek a képek! Hamarosan jönnek még továbbiak, legközelebb A nő két arca című fotózásunkról, ami szintén nagyon jól sikerült, ezen egymást alakították át a lányok. Akasztják a hóhért, igaz? ;) Ha kíváncsiak vagytok, figyeljétek a blogot, ha pedig kedvet kaptatok a sulihoz, jelentkezzetek itt: http://lakatosmark.hu/termekkategoria/style-institute/