Tudtad? A szexnek van egy meglepő pozitív hatása, ami egy egész napig tart!

getty images
Joy.hu

Nem gondoltuk volna, hogy ez így van!

Olvasd el ezt is!
A felmondást fontolgatod? 15 jel, ami könnyen lebuktathat!

A tudomány szerint a szeretkezésnek rengeteg pozitív hatása van a testre és lélekre is. Egy új kutatás szerint viszont egy jó nagy menet után közelebb kerülhetsz az előléptetéshez is!

Két amerikai egyetem egymással együttműködve végzett kutatást abban a témában, hogyan a hat a szex a munkahelyi életre.

A szakértők két héten keresztül vizsgálták 159 házaspár életét, s nekik naponta három kérdőívat kellett kitölteniük – reggel, délben és a este. A kérdések arra vonatkoztak, milyen gyakran szexeltek, mennyire érezték jól magukat, mennyire voltak elégedettek a munkahelyi teljesítményükkel és mennyire tudtak a párjukra figyelni, miután hazaértek a munkából.

Az eredmények szerint azok a párok, amelyek tagjai hétköznap is szeretkeztek, kiélvezték a szex pozitív hatásait a munkahelyükön. Általában jobban érezték magukat reggel, elégedettebbek voltak a kapcsolatukkal és jobban is aludtak. Mindez a férfiakra és nőkre egyaránt jellemző volt.

Olvasd el ezt is!
A párterapeuták szerint ez a legjobb időpont az összeköltözésre

Ezeket a hatásokat biológiai szempontból könnyen meg lehet magyarázni. A szex hatására ugyanis dopamin és oxitocin szabadul fel, ezek a hormonok pedig fokozzák az elégedettség érzését, ráadásul a hatásukra könnyebb a beszélgetés is a kollégákkal. Ez a természetes kedélyjavító pedig az irodában is kihat rád.

A legmeglepőbb eredmény viszont az, hogy a fent említett hatások 24 órán át tartanak, így ha fontos prezentáció vagy meeting előtt állsz, az előző reggeli szex is javíthat a teljesítményeden.

Azonban arra figyelmeztetnek a szakemberek, hogy ez visszafelé is igaz, vagyis ha túl sokat dolgozol és csak a munkán jár az eszed otthon is, nem lesz olyan jó a szex.

A lényeg tehát annyi, hogy bármennyire nehéz is, találd meg a munka és párkapcsolat közti egyensúlyt és ne érezd magad bűnösnek, ha az estéket nem a gép előtt töltöd. Inkább irány az ágy!


Ha pedig szeretnéd, hogy még jobban élvezd a lepedőgyűrést, íme néhány hasznos tipp:

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 nőgyógyász osztja meg azokat a tippeket, amik örökre megváltoztatták pácienseik szexuális életét