Nem mindegy, hol csináltatsz körmöt! Sokkoló fotó terjed az interneten

Izabella

Durván pórul járt egy lány.

Az interneten osztotta meg szörnyű tapasztalatát egy olcsó műkörmös szalonról egy lány. Olyan helyet választott, amelyről még nem hallott semmit, de a többi manikűrös helyhez képest sokkal kedvezőbb áron vállaltak műköröm készítést.

Emma semmi extrára nem vágyott, csupán arra, hogy visszafogott, egyszerű és szolid lehessen a körme, ezt el is mondta a szakembernek. A körmös azonban csillogó, fémes hatású, holografikus körmöket készített neki, amelyek még túl hosszúak is. De ez még semmi! A manikűrös a vendég teljes körömágyát eltüntette, ugyanis teljesen rossz helyre helyezte fel a zselés műkörmöt.

Szinte sokkot kapott a lány, mikor meglátta, hogy elkezdett bevörösödni és dagadni is az ujja, amelyre teljesen hibásan került fel a köröm. Azonnal profi szakemberhez fordult, aki megosztotta a lány kezéről készült képet, és arra figyelmeztetett mindenkit, hogy ellenőrizzék, hová mennek szépítkezni.

Figyelj oda, veszélyes is lehet!


Ha nem megfelelően készítik elő a körmöt, mielőtt felhelyezik a műkörömhöz vagy gél lakkhoz szükséges anyagokat, kórokozók maradhatnak a körmön, emiatt pedig csúnyán elfertőzödhet a köröm és a körülötte lévő bőr. Nehezen múló gombás fertőzések alakulhatnak ki.

A köröm is durván károsodhat a rosszul felhelyezett gél lakktól vagy műkörömtől, olyan sérüléseket okozhat a nem hozzáértő körmös a bőrön vagy a szarurétegen, amit hónapok alatt lehet csak helyrehozni.

Mindig figyelj, milyen anyagokból, milyen eszközökkel, és milyen higiénés körülmények között dolgozik rajtad a szakember! – tanácsolja a profi manikűrös és műkörömépítő szakember.

Olvasd el ezt is!
Mi az, amit mindig magaddal kellene vinned, ha körmöshöz mész?

Ugye, mindig figyelni fogsz erre?