Girl power, R&B és jazz – Macy Gray Budapesten

Solti Hanna

Ha nem ismered, azért, ha ismered, azért: itt a kedvenc négy számunk tőle!

„Az a nagyszerű a zenében, hogy nem diszkriminál sem életkor, sem bőrszín alapján” – ez a mottója Natalie Renee McIntyre-nek, vagy ahogyan a világ ismeri, Macy Gray-nek, aki július 17-én hazánkban ad koncertet.

A modern soul, R&B és jazz egyik legfényesebben tündöklő csillaga olyan slágereket jegyez, mint az „I Try”, a „Beauty In The World”, a „Still” vagy a „Sweet Baby”. Dalai bensőségesek, néhol melankolikusak, máskor izzó zsigeri érzelmekkel játszanak; egyszerre érvényesül a 60-as évek soul zenéjét meghatározó Motown hangzás, az R&B és a rock lenyomhatatlan energiája, a pop dinamizmusa és a hip-hop kreativitása.

A jellegzetes, „ezer közül is felismerhető” hangú Grammy- díjas énekeső tavaly szeptemberben jelentette meg tízedik, „Stripped” címet viselő lemezét. Az albumon a jazz az uralkodó műfaj, de az modern, sosem unalmas formában, ahol 100 százalékig érvényesül a női őserő. További különlegessége, hogy a dalokat egy elhagyatott brooklyni templomban vették fel, speciális körülmények között, s olyan jazzóriások működtek közre, mint Wallace Roney (trombita), Ari Hoenig (dob), Daryl Johns (basszusgitár) és Russell Malone (gitár).

Július 17-én a MOMSportban elsősorban a Stripped dalait mutatja be, de minden bizonnyal elhangzik majd több ikonikus sláger is. Jegyet itt tudtok venni!

Facebook esemény ITT