Megrendezték a világ legrondább kutyája versenyt: tényleg nagyon csúnyácska a győztes?

Getty Images
Kerekes Vivien

Az idei év győztese talán nem a legfittebb, de tényleg imádnivaló!

Talán eddig nem is tudtad, de az állatok világában nem csak a szépséget díjazzák! Már hosszú évek óta rendezik meg ugyanis a világ legcsúnyább kutyája versenyt – idén épp a 29. évfordulót ünnepelték, a legviccesebb résztvevőkkel. A 2017-es verseny azonban eltért az eddigiektől, legalábbis a győztes tekintetében kétségkívül. Általában ugyanis kisebb méretű, idős kutyusok szokták elvinni az első helyért járó díjat, idén viszont valaki más nyert.

Olvasd el ezt is!
Kirakták a rendőrségi programból, mert túl cuki volt, de nem maradt munka nélkül

A zsűri a legcsúnyábbnak Marthát, az 56 kilós Nápolyi mastiff kutyát választotta, aki idén lett mindössze három éves. A kisállat a színpadra sétálva rögtön megnyerte a közönség szívét, leginkább azzal, hogy rá sem hederített a szurkoló tömegre. Martha csak szimplán lefeküdt, és megpróbált aludni egyet a verseny kellős közepén.

Persze félreértés ne essék, noha Martha lett az idei év legcsúnyácskább kutyája, a gazdija valójában imádja. A mastiff kisebb korában teljesen megvakult, nagyon elhanyagolt állapotban volt, mostani gazdája pedig örökbefogadta, és hosszú orvosi kezelések árán segített neki meggyógyulni. Ma már javult a látása, és jobban érzi magát – de azért a lustálkodás nagy kedvence maradt. A verseny fődíja egyébként 1500 dollár volt, vagyis több mint 400 ezer forint, valamint egy utazás a gazdival közösen New York-ba.

Ha te is imádod a kutyákat, ezt a galériát nem bírod ki nevetés nélkül!

Nézd meg a galériánkat - 18 kép
Ultravicces fotók: kutyák, akik totál lehetetlen dolgoktól félnek