Variációk midiszoknyára

Lakatos Márk

A lábszárközépig érő midiszoknya, az 1950-es évek nagy kedvence visszatért! Már nem csak elvétve látni az utcákon, merészebb divatimádókon, és már nem gondoljátok, hogy öreges – szerencsére. Szerintem szuper kis darab, aminek számtalan arca van – mutatok is néhány inspiráló street style szettet, hasznos stílustippekkel tűzdelve!

Ha mintás midit választasz és biztosra mennél, párosítsd egyszerű, neutrális vagy olyan színekkel, amelyek megtalálhatók a szoknyában. Az ezüst, az arany, a bronz épp olyan semleges, mint a nude vagy egy fehér, és nyáron nagyon ütősek például cipőben! ;)

A nude cipő a barátod még mindig, midihez meg azután különösen jól jön, mert ebben a fazonban senki sem tűnik magasabbnak! ;)

Előhozhatod a nőies vagy a pasisabb arcát is, ami jó hír, mert egy nyári esküvőre vagy egy őszi mozizásra éppen úgy bevethető. Könnyű blúz vagy oversize pulcsi? Mindkettővel lehet stílusos, nézzétek!

Teltebb az alakod? Válassz könnyű, de ne áttetsző szövésű anyagot, ami nem "ajándékoz meg" plusz centikkel csípőben. ;) A hosszanti irányban futó minták és vonalak segítenek optikailag nyújtani, ezt használd ki. Ügyelj rá, hogy ne a lábszárad legszélesebb pontján vágjon el az alj és persze egy magassarkú/magastalpú szandál is segíthet! ;)

Ha bátor vagy, fittyet hányhatsz a szabályokra! Kombináld a vagány, színes mintákat, de vigyázz, hogy ne nyomjanak össze – és ne nyomjanak el! ;)

A midi ceruzaszoknyák is irtó csinosak, de melegben kevésbé szellősek. Felülre mindenképp vegyél egy lazább blúzt! ;) Homokóráknak szinte minden verzió jól áll, a Körték ügyeljenek rá, hogy ne legyen réteges a szoknya, és a minták inkább a felsőn szerepeljenek, a karcsú hölgyek pedig nyugodtan válasszák a vonásokat gömbölyítő anyagokat és megoldásokat. ;)

Márk napi tippje: Nem tudod, mit kapj fel hozzá? A fehér póló mindig jó megoldás, néha még egy fontosabb eseményen is… ;)