4 meglepő részlet a Trónok harca legújabb előzeteséből, amit nem vettél észre

Kerekes Vivien

Tegnap megjelent a sorozat legújabb előzetese, és elképesztő dolgokra lehet következtetni belőle.

Ahogyan azt az utolsó évadzáróból lehetett sejteni, az elkövetkező részekben már nem csak a vastrónért folyik majd a küzdelem. A Mások ugyanis visszatértek és megpróbálják átvenni a hatalmat; Jon Snow ezt már tudja, és a videó alapján hamarosan mindenki más számára is beigazolódik a tény. Ha még nem láttad a trailert, feltétlenül nézd végig!

Az új előzetes után pedig nem csoda, ha te is izgatottan várod a júliusi premiert. De addig is érdemes hangolódni a sorozatra: például azzal, hogy elolvasod, a videóból milyen izgalmas részletekre lehet következtetni.

Sansa és Jon ellenségek lesznek?

A korábbi előzetes Cerseivel vette kezdetét, míg a legújabb trailerben Sansa került először fókuszba. Valójában érdekes belegondolni, hogy a két nő személyiségében mennyi hasonlóság van, és talán nem is véletlen, hogy velük vette kezdetét a trailer. Mindketten vágynak a hatalomra, erősek és okosak, de míg Cersei bárkin átgázol, addig Sansára ez nem jellemző. Legalábbis eddig nem volt az. Az első másodpercekben Kisujj hangját halljuk, ahogyan egy sötét árnyékhoz hasonlóan próbálja belesulykolni a lányba, hogy mindenki az ellensége. Vajon a következő évadban ellenszegül Jon Snow-nak is? Az utolsó rész alapján ezt is el tudjuk képzelni!

Olvasd el ezt is!
Itt az eddigi legizgalmasabb Trónok harca összeesküvés-elmélet

Jaime és Daenerys háborúznak egymással?

A videóban lehet, hogy nem vetted észre azonnal, de ennél a jelenetnél a háttérben ott áll Bronn és Jaime, készen a csatára. Vajon kivel küzdenek meg éppen? Az időjárási viszonyok miatt szinte biztos, hogy még nem a Másokkal, így a legvalószínűbb, hogy Daenerys próbál terjeszkedni. A tájat elnézve nem Királyvárban járnak, hanem sokkal inkább a Kaszter-hegynél, ami szintén a Lannisterekhez tartozik. A kérdés már csak az, hogy ki győzedelmeskedik a csatában?

forrás: YouTube

Ugyancsak ezt a teóriát erősíti az, hogy egy másik képkockában Jaime-t látjuk lovagolni, valószínűleg ugyanebben a csatában. De ami feldobja a jelenetet, hogy körülötte minden lángokban áll – így elég sanszos, hogy Daenerys sárkányai legyőzték a Királyölő seregét, s elfoglalják a várat. Jaime vajon túléli a küzdelmet?

forrás: YouTube

Jon és Daenerys szövetséget kötnek?

Az előzetesben hallhatjuk, ahogyan Jon elmeséli: korábban a családok együtt harcoltak a közös ellenséggel szemben, és ha szeretnék túlélni a háborút, össze kell fogniuk. Mindezt épp akkor halljuk, amikor Daeneryst mutatják, miközben bejárja új otthonát. Vagy akár mondhatjuk úgy is, hogy a régit. Ugyanis a helyszín Sárkánykő, amit korábban Stannis Baratheon foglalt el, de gyerekkorában kis ideig itt élt Daenerys is. A teóriák szerint végül ő és Jon összeházasodnak, és együtt uralják a Hét Királyságot, de a videó alapján nem túl baráti az első kapcsolatfelvétel – már amennyiben tényleg egymással beszélgetnek.

Olvasd el ezt is!
Jon Snow-ba szerelmesek vagyunk, de vajon Kit Harington a való életben is álompasi?

Euron és Cersei összeházasodnak?

Az előző részekben Euron, Theon és Yara Greyjoy nagybátyja elfoglalta Vas-szigeteket, így a két testvér menekülni kezdett. Euron akkor árulta el, hogy Daenerys-szel szövetséget akar kötni és feleségül veszi, hogy a két királyság egyesülhessen. Azt viszont nem is sejtette, hogy Theonék előbb érnek oda, így valószínűleg a lány nem fog élni a lehetőséggel. Az előzetesben Euron hajóját láthatjuk, ahogyan Királyvár felé tart, így felmerül a kérdés: talán ugyanezt az ajánlatot teszi meg Cerceinek is? A Jamie-t alakító színész korábban elárulta, hogy lesz egy vetélytársa a királynő kegyeiért, így ez a teória még akár be is jöhet.

forrás: YouTube

Akárhogyan is alakul, a 7. évadban szinte biztos, hogy rengeteg izgalmas rész vár ránk. A mesebeli helyszínekről nem is beszélve; ezek közül neked melyik volt a kedvenced?

Nézd meg a galériánkat - 21 kép
Trónok harca forgatási helyszínek a valóságban