Édes zselé tejszínhabbal és keksszel

Joy.hu

Háláld meg ezzel a nagyon különleges és szemet gyönyörködtető édességgel csodaszép karácsonyi ajándékaid.

Hozzávalók: Zselé: 7 dl víz, 6 dkg zselatinpor, 20 dkg cukor, piros ételfesték, gyümölcsaroma – málna, eper, 1 citrom leve, tejszínhab, színes szóró-cukor Keksz: 250 g liszt, 75 g cukor, 40 g őrölt mandula, 125 g vaj, 1 tojás, 1 csipet sütő-por, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj, színes, ezüst szórócukor

Elkészítés: Zselé: A vizet, a zselatinport, a cukrot keverd el hidegen. Majd lassan főzd fel. Ha felfőtt, szedd le a habját, tedd bele az ételfestéket, az aromát és facsard bele a citrom levét. A zselével töltsd kb. kétharmadig a poharakat. A kész zselét tedd két órára a hűtőbe.

Keksz: A vajat darabold fel és olvaszd fel szoba-hő-mér-sék-le-ten. A lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a mandulát keverd össze. A massza közepén vájj egy üreget, oda tedd a vajat. Add még hozzá a tojást és gyúrd össze a tésztát.
A tésztából formázz golyót, tartsd egy órán át a hűtőben. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát nyújtsd ki, vágj ki belőle csillagokat, majd azokat fektesd a papírral kibélelt tepsire, szórd meg a színes és ezüstszínű díszcukorral, és tedd be 10 percig a sütőbe. A kekszeket tedd rácsra, hadd hűljenek ki. Kb. tíz perccel tálalás előtt fújd rá a tejszínhabot a zselére. A tetejét szórd meg porcukorral és színes díszcukorral.