Az idei nyár 3 legmenőbb sminktrendje

Léderer Fruzsina
A cikk támogatója a dm

Ha ezeket követed, szuper divatos leszel!

Minden nyár új trendeket hoz magával. Szerencsére az idei szezonban ismét a természetesség hódít, csupán egy-két egyszerű trükköt kell bevetni a tökéletes hatás érdekében. Figyelj, mik ezek!

Emeld ki az ajkakat!

Tavaly óta hódítanak az ajakrúzsok, ajakhangsúlyos sminkek. Míg télen imádtuk a mély árnyalatokat, nyáron a nude-abb, natúrabb színek kerülnek előtérbe. Szerencsére már nem csak a szupermatt textúrák uralják a rúzsok mezőnyét, és ha magas fényű rúzst használsz, vagy krémes állagút, akkor is divatkirálynő leszel.

Ha keskenyebb ajkakkal rendelkezel, vess be egy igazán fényes, világosabb színű rúzst, hiszen ez optikailag sokkal dúsabbá teszi a szádat. A matt textúrák telt és kevésbé telt ajkakon is jól mutatnak, de csak, ha kellően hidratált a felület. A krémes rúzsokat inkább a dúsabb ajkakra javasoljuk.

A nyár két igazi kedvence a nude barack és a halvány mályva, ezeket nyugodtan alkalmazd bármilyen textúrában. A lényeg, hogy az ajkak hangsúlyt kapjanak!

Épp, hogy észrevehető alap

Végre nem kell teljesen elfedni az arcodat ahhoz, hogy trendi légy. A maszkos alapozás nyáron teljesen elfeledhető, helyette az épp, hogy csak észrevehető, természetes hatású alapozóval tökéletesített arc hódít.

Arra kell csak odafigyelned, hogy matt finisű alapozóval dolgozz, hogy a nyári melegben ne tudjon kifényleni az arcod, mert bár a rúzsokból már nem csak mattal dolgoznak a profik, alapozóból még mindig a természetesen matt a divat.

Ahhoz, hogy egész nap tartson, bázissal érdemes dolgozni, és fontos, hogy a bőröd hidratált legyen.

Alapozás után a bronzosítót semmiképp se felejtsd el, hiszen mikor bronzosítanánk, ha nem nyáron?

Szemfestés, mintha ott se lenne

Semmiképp sem szabad nyáron túlzásba vinni a szemek hangsúlyozását színekkel. Az ajkak majd viszik a prímet. A szezonban a nude szemfesték árnyalatok lesznek a barátaid.

Teljesen meztelenül se hagyd a szemeket, óvatosan barnával, vagy ha esténként szeretnéd, feketével kontúrozd, majd emeld ki a tekintetedet szempillaspirállal. A legszebben nyáron a krémes állagú szemfestékek mutatnak, és amellett, hogy nagyon trendik, még extrán tartósak is.

A metálos, fényes, mégis nude árnyalatokat bátran használd, ezek hatalmasra nagyítják a szemeidet!


A nemzetközi divat- és szépségtrendek inspirálta trend IT UP különleges színvilágú, innovatív termékeket kínál. A dm által elvárt legmagasabb minőségi elvárásoknak felel meg. Hisszük, hogy manapság a divat és kozmetika iránt érdeklődő hölgyeknek nem kell kell behódolniuk semmiféle divatirányzatnak. Fontos, hogy ne nyomják el, hanem bontakoztassák ki egyéniségük szépségét. Így függetlenek maradhatnak, és megalkothatják saját stílusukat. Hisszük, hogy a smink is hozzájárul ahhoz, hogy megmutassuk a világnak, milyenek vagyunk. Légy egyedi, ne másolat.