Vihar a palotában: Katalin hercegné összeveszett Erzsébet királynővel

Izabella

Ajjaj! Nem túl fényes a helyzet.

Katalin hercegné és "nagyanyósa", Erzsébet királynő viszonya sosem volt a legjobb, azonban mostanában attól hangos a brit sajtó, hogy folyton valamin összekapnak.

Korábban elég gyakran verte ki a biztosítékot az uralkodónál a hercegné öltözködése, majd amiatt is többször nyilvánosan megszólta, hogy szülés után nem tartott elég szünetet, és máris a palota ügyeivel foglalkozott. Azon is nagyon megsértődött, hogy Vilmos herceg és felesége a Kensington-palota helyett inkább az Ammer Hall-palotát választotta, hogy messzebb kerüljenek II. Erzsébettől.

A királynő most újra kissé pipa lett Katalinra. Szerinte, bár Katalin jó anya, egyáltalán nem úgy neveli Sarolta hercegnét és György herceget, ahogyan uralkodók gyerekeit illik nevelni.

A hercegné úgy gondolja, a kicsiknek jót tesz, ha úgy bánnak velük, mint a nem kékvérű gyerekekkel. Kár beléjük azt ültetni, hogy ők különbek, mint a többi velük egykorú pajtásuk. Erzsébet királynő azonban úgy véli, ez nem jó, és ahogyan Vilmos és Harry herceg is gyakran szerepeltek kiskorukban annak idején a nyilvánosság előtt, s rendezvényekre jártak szüleikkel, a két legifjabb királyi sarjnak is így kellene felnőnie.

Olvasd el ezt is!
Így tanult pecázni Diana hercegnő! – Sosem látott családi felvételek kerültek elő II. Erzsébet fotóalbumából

II. Erzsébet még szabályokat is tanítana a két gyereknek, sőt, határozottan megtanítaná őket a kékvérűekkel szemben támasztott elvárások betartására. Szerinte György és Sarolta egyéltalán nem viselkednek herceg és hercegnő módjára.

Nos, Katalin bármennyire is ellenáll a királynőnek, egyelőre még mindig Erzsébet a legmagasabb rangú a családban, így eléggé nyerésre áll a csatában...