Soha többé gyorsan lepattogzó festék: csodákra képes az új körömlakk

Léderer Fruzsina
A cikk támogatója a Catrice

Ki ne utálná a túl hamar lepattogzott körömlakkot?

Mi, nők imádjuk a frissen festett körmöket, amelyek színével mindig megmutathatjuk az aktuális hangulatunkat. Attól viszont a falra mászunk, ha a gyönyörű lakk 1-2 nap múlva már elkezd lepattogzani, és már megint újra kell kezdeni az egészet.

Nyáron, mikor rengeteg külső hatásnak vannak kitéve kezeink – például tengervíz, fürdőmedence, napsütés –, még nehezebb hosszantartóan szép körmökkel hódítani. Kipróbáltam a Catrice vadi új lakkjait, a 45 színben elérhető ICONails Gel Laquert, ami 7 napon át tartó hibátlan körmöket ígér, sőt, ha fedőlakkal turbózzuk fel, még két nappal meghosszabbítható az eredmény.

Felvitel: 5/5

Szuperkönnyű volt a felvitel az újfajta ecsettel. Nem ragadt a lakk, nem csomósodott, nem folyt túlzottan, azaz tökéletes az állaga. Az ecset precíz felvitelt biztosított, nem kellett attól félnem, hogy nyakig lakkos leszek. Pont illeszkedik a körömhöz. Maximális pontszám jár neki!

Fedőlakk nélkül 6 nap után.

A színek: 5/5

Nem is tudtam, melyik lakkhoz nyúljak először, hiszen annyira gyönyörű színekben kínálják. A mélyebb, pigmentáltabb színekből elég lett volna akár egy réteg is, de azért biztosra mentem, és két rétegben kentem fel. A halványabb színekből mindenképp muszáj két réteg, hogy biztosan jól fedjen.

A bal kezemet fedőlakk nélkül, a jobbat fedőlakkal együtt lakkoztam. Ugyanolyan szépek a színek, a fedőlakk talán tényleg egy kicsit zselészerűbbé teszi a finish-t.

Két rétegben felkenve, fedőlakkal, 5 nap után.

Tartósság: 5/5

Sajnos, akármilyen kritikus is vagyok, erre sem tudok maximálisnál kevesebb pontot adni, hiszen a lakk beváltotta, amit ígért. Fedőlakk nélkül valóban egy teljes hétig probléma nélkül a körmeimen maradt, és kiállta a vízpróbát is, azaz a medence vizének sem sikerült lerobbantania a körmömről.

Az egyik kezemen fedőlakkal együtt vittem fel, másik kezemen anélkül lakkoztam. A fedőlakkos körmeim színe egy kicsit élénkebb lett, a végeredmény pedig fényesebb, zselésebb hatású lett. Tartóssága szerintem fedőlakkal és anélkül is ugyanolyan, azaz extra hosszan tart, azonban a fedőlakkal kezelt körmök még strapabíróbbnak bizonyultak.

Lábkörmeimen is teszteltem a lakkot, és olyat tapasztaltam, amit eddig még soha: 2 hétig úgy nézett ki a körmöm, mintha frissen festettem volna! A fedőlakk hibrid technológiáját bevetettem a lábkörmökön, valószínűleg ennek hála, olyan volt, mintha szalonban géllakkoztattam volna.

Lehetne inkább a maximális 5 helyett 6-ot adni?

Két hét után egyetlen kopás sincs, az összhatást csak az egyenetlen formájú körmeim zavarják meg. :(


A Catrice ICONails igazi csoda: fedőlakk nélkül 7 nap tartósság garantált, fedőlakkal plusz 2 napig gyönyörű marad a festés. Bármilyen a hangulatod, választhatsz hozzá megfelelő lakkot, ugyanis 45 gyönyörű színben érhető el.

Az innovatív körömlakkformula biztosítja a tökéletes csillogást és maximális tartósságot. Az acai pálma olajával dúsított körömlakkok magas fényt biztosít – köszönhetően az alkalmazott GLOSS SEAL’RTM technológiának.