Vérbeli Harry Potter-rajongó vagy? Akkor van egy szuper hírünk!

Izabella

Remek dolog derült ki.

Ha imádod a varázslókról, boszorkányokról, mágiáról és nem utolsósorban barátságról és családról szóló kalandos és varázslatos könyveket, azaz a Harry Potter-sorozatot, akkor bizony van egy szuper hírünk.

Egy kutatás bebizonyította, hogy akik elolvasták J. K. Rowling világszerte közkedvelt könyveit, azokra pszichológiailag nagyon jó hatással volt Harry Potter története. A kutatók kimutatták, hogy a gyerekek, akik olvasták a könyvsorozatot, sokkal kevesebb előítélettel viseltetnek másokkal szemben és sokkal toleránsabbak. Aki gyerekkorában olvasta, felnőttként is sokkal empatikusabb.

Olvasd el ezt is!
15 Harry Potter-témájú esküvői ötlet, ami minden rajongót elvarázsol

A felnőttek önismeretét is segíti a könyv, ugyanis ha valaki tiniként vagy felnőttként olvasta el, biztosan elgondolkodott, hogy ő melyik Roxfort-beli házba kerülne a Teszlek Süveg véleménye alapján. A Süveg személyiségjegyek alapján osztja be a varázslótanoncokat a Hugrabug, Hollóhát, Griffendél és Mardekár házakba. A könyvekben számos személyiségtípus megjelenik.

Mindemellett az olvasás kimutatottan csökkenti a stresszt, pláne, ha az ember egy misztikus és izgalmas művet lapozgat, azaz a Harry Potter tökéletes még erre is.

Juhú!