Boldog mama, boldog baba! Horváth Éva nagyon belejött az anyaságba – nekünk elárulta, hogyan csinálja!

Instagram/Evahorvathofficial
Menyes Barbi

A modell kisfia, Kristóf elmúlt 5 hetes, Éva pedig csak úgy ragyog. Valljuk be, nem ez a megszokott egy újdonsült anyukától, de Éva elmesélte, szerinte mi az eddig elért siker titka.

Olvasd el ezt is!
Bréking! Megszületett Horváth Éva első gyermeke – van ennél szebb anyák napi ajándék?

Éva a szülés után is fantasztikusan fest, ám az emberek, pláne a nők többsége ferde szemmel néz rá, és azokra az anyákra is, akik hasonlóképp nem hagyták el magukat, amint kisbabájuk lett. Persze nem mindenki olyan szerencsés, hogy a család segíteni tud, de sok nő még a nagymamák jelenléte mellett sem szán időt önmagára. Horváth Évának van segítsége: számíthat a családjára , de ő maga is talpraesetten kezeli, hogy kisbabája lett. Azt szeretné, ha kisfia beleilleszkedne az ő életébe. Persze ő is alkalmazkodik a babához, de nem rendeli alá magát teljesen a picinek, és próbálja egyensúlyba hozni kettejük "ritmusát".

Nagy közösségbe még nem viszem, de rengeteget sétálunk, kirándulunk már most. Jött velem az önkormányzathoz ügyeket intézni, együtt megyünk a postára, és már túl vagyunk egy kétórás autóúton is, amit végigaludt. Persze szerencsém van, hogy jókor, tavasz közepén született, mert ha most -20 fok lenne, valószínűleg nem tudnám ezeket a dolgokat megoldani.

-

Éva igyekszik az ösztöneire hallgatni, és ez eddig bevált neki. Nem hisz abban, hogy 3 óránként, menetrendszerűen kell ennie a picinek, hiszen ezt a ritmust bármi, például egy hosszabb alvás is felboríthatja. Ő az igény szerinti táplálásra esküszik, és eddig nagyon jól működött a dolog.

Olvasd el ezt is!
Ő bevállalja! Meglepően őszinte vallomás Horváth Éva várandósságáról!

Alapvetően szoptatok, de ha mondjuk a belváros közepén éhezik meg a pici, akkor cumisüvegből etetem meg. Nincs bébiszitterem, nem is bíznék ilyen pici gyereket egy idegenre. A családom segít, ha kell. Az is sokat számít, hogy Kristóf nagyon nyugodt baba, nem sírós, abszolút kiegyensúlyozott gyerek. A szülés utáni napok persze még nehezek voltak, hiszen egymásra kellett hangolódnunk, de úgy érzem, ez mostanra maximálisan sikerült.

-

Éva kicsit tartott ettől az időszaktól, hiszen az internet csak úgy hemzseg az anyukáktól, akik rémálomként írták le az életet a pár hetes babákkal. Ő azonban épp ennek az ellenkezőjét tapasztalja.

Imádom ezt az időszakot! De meglepetten látom, hogy sok nő világfájdalomként tekint ezekre a hetekre. Hát én nem vagyok hajlandó rosszul érezni magam! A külsőmre is figyelek, mert igenis rosszul érezném magam, ha egy ápolatlan embert látnék a tükörben. Igen, van, hogy nehezebb, ma például a sminkemet 3 etapban tudtam feltenni, de sikerült! Boldog mama és boldog baba – én erre esküszöm!

-