Szerintetek fontos a bőrápolás a férfiaknak?

Lakatos Márk

Már régóta tervezek írni egy posztot ebben a témában, ami szerintem egyre aktuálisabb. A női szépségrutinokról és kellékekről már több bejegyzés is született, de a pasikat eddig méltatlanul elhanyagoltam, úgyhogy most gyorsan pótolom is!

Nekem személy szerint is nagyon fontos a haj- és bőrápolás, s igyekszem mindegyik területen naprakész lenni. Legutóbb egy amerikai cikkbe futottam bele a témában, amelyben egy szakértőt kérdeztek a férfi szépségápolási trendekről. Legnagyobb hibaként azt hozta fel, hogy a radírozást vagy túl gyakran vagy egyáltalán nem csinálják. Én abban sem vagyok biztos, hogy a férfiak nagyobb része tudja egyáltalán, mi az a bőrradírozás és mire is jó!

Szóval nem is innen indulnék, hanem egy sokkal egyszerűbb dologtól, mert szerintem azért a férfiak is hiúk – nem véletlen, hogy gombamód szaporodnak a borbélyüzletek és a férfiaknak szánt bőrápoló termékcsaládok…

Épp ezért két javaslatom mindenképp van a témában!

Az első, hogy minden pasinak érdemes felfedezni 1-2 olyan hajápoló-formázót, amit gyorsan be tud vetni indulás előtt – zsíros hajra matt hatású, száraz hajra krémesebb állagú terméket. A jó fodrászok/borbélyok biztosan ajánlanak megfelelő szereket hajra, de szakállra vagy épp bajuszra is, ami nekem most nagyon fontos. Legyen David Gandy, az igazi angol gentleman az inspirációtok, ha a hajápolás-formázás témájában nem vagytok elég felkészültek! ;)

A második pedig egy egészen friss tapasztalatom, méghozzá bőrápolással kapcsolatban. Elég sok mindent kipróbáltam ezen a területen, kezeléseket és krémeket, szérumokat is. Aztán pár hónapja megismerkedtem egy új bőrápoló termékcsaláddal, amit azonnal megszerettem. A termékeik paraffin-, allergén-, színezék- és parabénmentesek, ami mára szinte elvárás. Ez a fantasztikus le’Gent márka, amelynek már a hangzása is nagyon férfias – szerencsére a termékskálájuk is.

Ugyanis a legszuperebb dolog velük kapcsolatban az, hogy praktikusan gondolkodnak! Nem kell minden napszakban más és más terméket használni – amit a hölgyek talán imádnak, a pasik viszont macerásnak tartanak –, mert mindegyik bármikor bevethető.

Én most az Ultimatív ránctalanító hatású Hyaluronsav koncentrátumot használom, ami szuperül bevált – tele van organikus hatóanyagokkal, ráadásul az eddig ismert legmagasabb, 50 százalékos hyaluronsav-tartalommal rendelkezik! Ebből elég pár cseppet használni, én este és reggel is élek vele, arctisztítás után – hidratál és feszesít, mégsem érzem soknak a bőrömön, ami fontos szempont.

A hyaluronsav egyébként nagyon hasznos összetevő, amit keresni is szoktam az arcápolókban, mert segít szépen regenerálni a bőrt, rugalmasabbá teszi azt, s javítja a vízfelvevő- és folyadékmegőrző képességét. Bonyolultnak hangzik, de a lényeg, hogy éppen olyan fontos a szervezetünknek, mint a kollagén, az elasztin vagy az aminosavak. ;)

Azt is észrevettem, hogy mivel érzékeny bőrre is szuper, sokkal kevésbé pirosodik a bőröm, és sokkal egységesebb lett a színe. Tudjátok, a városi levegő nem a legtisztább, engem sokszor sminkelnek is, nem beszélve a stresszről, meg a rohanásról – szóval nagyon fontos, hogy ha lehet, a káros hatások ellen védjük a bőrt. Szerintem ez olyan befektetés, ami hosszú távon térül meg, és viszonylag fiatalon kell elkezdeni.

Márk napi tippje: Ami nagyon fontos, hogy a nyakat sem szabad kihagyni – ezt a nők már nagyon jól tudják szerintem –, mert itt mutatkoznak a rohanó idő első jelei! ;)