8 tipp, hogyan készülj fel a kismama fotózásodra

Promóció

A várandósság egyszerre izgalmas, varázslatos, sőt olykor bizony terhes is, de kétségtelenül feledhetetlen. Nem csoda, ha egyre többen szeretnénk még emlékezetesebbé tenni azzal, hogy gyönyörű, profi fotók készüljenek erről az időszakról. Sokan viszont bizonytalanul indulunk neki: mikor fotózkodjunk, milyen ruhát válasszunk, hogy hozzuk ki a legtöbbet magunkból akkor is, ha most éppen elégedetlenebbek vagyunk a testünkkel.

Összeszedtünk nektek 8 igazán hasznos tippet a felkészüléshez.

1. A fotózást a 30-35. hét közöttre tervezd. Ekkor már látványos a pocakod, de még biztosan könnyen tudsz mozogni. (Ne feledd, fotóst foglalni ennél jóval korábban kell, ne halaszd az utolsó pillanatra!)

2. Válassz a fotósoddal olyan helyszínt, ami számára inspiráló, számodra pedig kedves. Egészen más hangulatú képek készülhetnek beltéren és szabadtéren, így a választásnál elsőként ezt mérlegeld. (Beltérhez rögtön van is egy ötletünk: www.rooms-studio.hu) Stúdióba a nap bármely szakaszában tudsz menni, szabadtéren reggel vagy a naplemente előtti időszakban érdemes fotózni.

3. A legtöbb profi fotós rendelkezik ruhákkal. Persze ettől még érdemes neked is készülnöd. Mivel a pocakod lesz a főszerepben, válassz úgy, hogy a ruhák fazonja ezt hangsúlyozza. Gondolkodhatsz bátran rövid topban, kigombolható blúzban vagy akár testhez simuló darabokban is. Kerüld el az apró mintás, vékony csíkos anyagokat, mert ezek a fotón nagyon zavaróak a szemnek. Minél letisztultabb az öltözéked, annál jobban tündökölsz majd te és a pocakod, de merj elrugaszkodni a hétköznapoktól, hiszen a fotózás jó alkalom, hogy tüllszoknyába vagy valami egészen különleges ruhakölteménybe bújj.

4. Pánt nélküli (test színű vagy fehér és fekete) melltartót mindenképpen készíts a bőröndbe, a ruhák jó része ezekkel mutat majd szépen.

5. Elmaradhatatlan a profi smink és az ápolt frizura. Kell ezt magyarázni?

6. A manikűr és pedikűr kötelező. Nem kell persze semmi körömkölteményben gondolkodni, egyszerűen legyél ápolt, hiszen a kézfejed szinte minden képen jól látható lesz majd és bizony a lábfejed is sokszor előtűnik, főleg, ha beltéren készülnek a képek.

7. Vigyél magaddal személyes kiegészítőket is, mint például egy kiscipő, ultrahang fotó vagy bármi, ami hozzátok kötődik.

8. Bízz a fotósodban! Teljesen felesleges előre görcsölnöd a pózokon, ő tudni fogja, mi áll jól neked, mi lesz kényelmes és mutatós egyszerre.

9. Könnyebben oldódik a kezdeti izgalom, ha a fotózás elejébe bevonod a párodat is és ketten fotózkodtok először, ráadásul így születhetnek közös várakozós képeitek is.

10. Lazíts! Ne takargasd magad, hiszen a fotós úgyis tudja, milyen szögből, hogyan érdemes téged fotózni és retusál is, ha tényleg profi. Ne idegeskedj. Egyszerűen tedd a pocakodra a kezed és gondolj a születendő gyermekedre és mosolyogj! Nincs ennél fontosabb tippünk!

Nézd meg a galériánkat - 3 kép
Gyönyörködj a Fénylabor kismamafotóiban!