A nap cikke

Ezt nem gondoltuk volna: állítólag vele randizik Emma Watson

Újabb sztárpár született?

Még több olvasnivaló

5 perces karácsonyi pezsgőkoktél, ami a Kardashian-lányok legnagyobb kedvence

Ezt nem gondoltuk volna: állítólag vele randizik Emma Watson

Dobó Kata 40 felett is lepipálja a fiatal csajokat! Nekünk elmesélte, mit tesz a külsejéért

A legújabb Harry Potter-rajongói teória mindent megmagyaráz

Nagy dologra készül Meghan Markle, hogy belopja magát Erzsébet királynő szívébe

Kutatások bizonyították: ha van egy lánytestvéred, sokkal boldogabb leszel felnőttként

Nagy változtatásra kerül sor a Trónok harca 8. évadában

Teszt: te láttad már ezt a 30 karácsonyi filmet? Csak az igazi rajongók tudnak legalább 25 pontot szerezni!

Anita sütött: "Anna Olson sztárcukrásszal sütöttem!”

Anita sütött: "Anna Olson sztárcukrásszal sütöttem!”
Tamás Anita Tamás Anita
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
A Food Network csatorna sztárcukrásza, a kanadai Anna Olson nemrég Budapesten járt – és nemcsak a dobostortáért és a bejgliért jött, hanem workshopot is tartott!
Olvasd el ezt is!

A szlovák gyökerekkel rendelkező kanadai cukrászt pozitív hozzáállása és praktikus konyhai tanácsai miatt szeretem. Nemcsak a hozzávalókat sorolja, és hogy mit mihez kell önteni, kavarni, hanem a miérteket is elárulja! Éppen ezért lettem nagyon izgatott, amikor megtudtam: Anna Olson Magyarországra látogat és még együtt is süthetek vele.

Kép

A Food Network csatornán látható "Anna Olson: Sütés" című műsorból jól ismert könnyed magabiztosságát, kedvességét, közvetlenségét egy szombat délelőtt testközelből is tapasztalhattam. A workshop a nemrég nyílt DIY-étteremben, a Budapest Makery-ben volt, Anna pedig egy klasszikus kanadai édességet mutatott meg, pekándiós vajas tortácskákat készítettünk.

Ennek a népszerű kanadai édességnek omlós a tésztája és rendkívül édes a tölteléke. Anna az itt beszerzett hozzávalókkal dolgozott, és megállapította, hogy a magyar vaj sokkal tartalmasabb, mint a kanadai, és a finomliszt állaga is eltérő.

Ez a tapasztalat segített abban, hogy most már, ha egy magyar néző ír nekem, hogy valamiért nem úgy sikerült a receptem alapján a desszertje, ahogyan kellett volna, akkor tudjak segíteni neki. Országonként eltérő lehet az alapanyagok sajátossága, és így néha az eredmény is

- magyarázta.

Azután amikor a formába kellett igazítanunk a tésztákat, azt mondta, az enyém túl tökéletes. Hát kell ennél szebb bók egy hobbicukrásznak? (És a júniusi JOY is nagyon tetszett neki, azt mondta, a magyar származású barátnőjével lefordíttatja a Gaszró rovat receptjeit!)

Kép

Készítsd el te is Anna Olson pekándiós-vajas tortácsákáit!

HOZZÁVALÓK

A tésztához

375 g finomliszt

15 g kristálycukor

1/4 tk. só

4 ek. növényi olaj

225 g hideg, sótlan vaj darabokra vágva

6 ek. hideg víz

1 ek. citromlé vagy ecet

A vajas töltelékhez

115 g sótlan vaj

200 g sötétbarna vagy demerara cukor

2 db nagyméretű tojás

125 ml juharszirup

1 ek citromlé

1 tk. vaníliakivonat

1/4 tk. só

60 g enyhén pirított pekándiódarabok (a pekánt nyugodtan helyettesítsük például mazsolával vagy dióval)

Kép

ELKÉSZÍTÉS

Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az olajat és kézi mixerrel keverjük, amíg a liszt textúrája morzsás lesz. Daraboljuk bele a vajat és addig keverjük, míg nagyobb darabokban összeáll, és látszódnak benne a kis vajdarabkák. Öntsük össze a citromlevet (vagy az ecetet) a vízzel, és borítsuk az egészet a lisztes keverékhez, gyúrjuk, amíg a tészta összeáll. Formázzuk két rudacskává, csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe, míg megszilárdul, legalább egy órára.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és enyhén lisztezzük be (ne vajazzuk!) a tizenkét lyukas muffinformát. Húsz perccel korábban vegyük ki a hűtőből a tésztát, mielőtt újra dolgoznánk vele. Vágjuk a két hasábot hat-hat darabra. Nyújtsuk ki egyenként enyhén lisztezett munkafelületen öt milliméter vastagra és 12 centiméteres körré. Béleljük ki vele a muffinformákat úgy, hogy 1 centiméterrel kilógjanak a formából, és tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket. Közepes hőfokon olvasszuk össze a vajat a cukorral, kevergessük, míg forrón bugyborékolni kezd, akkor húzzuk le a tűzről.

Másik tálban verjük fel a tojást a juharsziruppal, a citromlével, a vaníliával és a sóval, majd lassan öntsük hozzá a forró, cukros keveréket, miközben folyamatosan tovább verjük. Mindegyik kosárka aljára szórjunk pekándiót, és öntsük rá a krémet. Süssük a tortácskákat 200 fokon tíz percig, majd vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét 190 fokra, és süssük további 10-15 percig, míg a töltelék forrón bugyborékol, és a tészta széle aranybarnára sül. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tortácskákat a formában hűlni 5 percig. Óvatosan forgassuk meg őket a formában, hogy ne ragadjanak bele, de hagyjuk a formában teljesen kihűlni. A vajas tortácskákat hűtőben tároljuk, 3 napig eláll. Szobahőmérsékleten kínáljuk.

Sütés közben egyébként kiderült az is, hogy műsorának egy-egy epizódját teljes napig forgatják. Erre azért van szükség, hogy a nézők ne csak lássák és hallják azt, ami a konyhában történik, de szinte szagolni, érezni és ízlelni is tudják a készülő finomságokat. És ezt tényleg sikerül elérniük!

További receptek az "Anna Olson: Sütés" 3. évadában a Food Networkön hétköznaponként 17:00-tól, hétvégente 18:00-tól.

Ti mivel töltitek az utolsó hetet karácsony előtt?

Nekem még javában zajlik a munka, hiszen a szépségnapra érkező hölgyek nagyon szeretik a karácsonyi időszakot a Szalonban. Csattognak az ollók, villannak a vakuk, és persze sorra kerülnek elő a szebbnél szebb ruhák a szépüléshez, megújuláshoz. De kell egy kis nyugi is a nyüzsgés mellé, el is árulom nektek, én mivel lazítok egy kicsit!

Dobó Kata 40 felett is lepipálja a fiatal csajokat! Nekünk elmesélte, mit tesz a külsejéért

Dobó Kata évtizedek óta ott van a legnépszerűbb hazai színésznők között, és a mai napig fantasztikusan néz ki. A TV2 Korhatáros szerelem című új magyar sorozatában Kata egy egészen új oldaláról mutatkozik be, ám a hétköznapokban anyukaként is meg kell állnia a helyét. De jut ideje saját magára is: a Joy.hu sorozatában erről mesélt a csinos színésznő.

Azta! Itt van Christian Louboutin Star Wars-kollekciója!

Hatalmas ereklyék lehetnek egy igazi gyűjtő számára ezek a cipők.

Nagy változtatásra kerül sor a Trónok harca 8. évadában

Izgalmas lesz a folytatás, az egyszer biztos!

Dakota Johnson átalakult: szőkére festette barna haját a színésznő

Most, hogy vége A szabadság árnyalata forgatásának, megújult a színésznő külseje.

Nagy szerelemnek indult, mégis vége lett! – Halle Berry újra szingli

Szakított fiatal pasijával a dögös színésznő.

15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Bevállalós! Palvin Barbi tetováltatta magát, és nem is akárhol!

Egy elég feltűnő helyet választott a szupermodell!

Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

5 dolog, amit a boldog párok képesek elengedni

A lényeg csak annyi, hogy a jövőbe tekints, ne a múltba!

Spórolj velünk az új évben is! Negyedéves előfizetés most csak 999 Ft

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!