3 dolog, amire idén nyáron végre sort kell kerítened!

Adél

Mi már most szólunk, tervezz előre és használd ki ezt a három hónapot.

Nincs mese, nyakunkon a nyár, így már bőven lehet tervezni, hogy milyen programokat szervezzünk erre az olyan gyorsan elszálló három hónapra. Mi most olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, melyek igazi jolly jokerek, tutira imádni fogod őket, sőt akár egy helyszínen is megtalálhatod őket.

Ellátogatni egy szomszédos országba

Utazni önmagában is csodálatos élmény, de néha hajlamosak vagyunk csakis messzire tekinteni, mintha az, hogy milyen messze kerültünk Magyarországtól, azt jelentené, hogy annál jobb is lesz az utazásunk. Pedig ez egyáltalán nem igaz! Ausztriát például mennyire ismered? A Fertő-tó túloldalán fekvő Burgenland például szuper választás különleges élővilága és a gyönyörű táj miatt. De azok is megtalálhatják itt a számításaikat, akik kulturális élményre is vágynak, ellátogathatnak a kismartoni Esterházy-kastélyba, de számos gyönyörű kis kápolnát is megcsodálhatnak.

BURGENLAND, A KERÉKPÁROS PARADICSOM

Biciklis túrára menni

Az egyik legjobb nyári program a biciklistúra! Minél többen vagytok, annál jobb lesz a hangulat, ráadásul ha nem a teljesítmény az elsődleges, akkor az egyáltalán nem gyakorlott bicajosok is veletek tarthatnak! Válasszatok közeli, mégis különleges úti célt, például a Fertő-tó körbebiciklizését. Burgenlandban ugyanis végig szuper bicikliutak vannak és bőven akad bámészkodnivaló is, így valóban a lassabb tempó ajánlott az út megtételéhez. Ráadásul olyan cuki programokkal lehet megszakítani a kilométereket, mint a kis mangalicák megsimogatása vagy fotózkodás a filmbeillő piros-fehér csíkos podersdorfi világítótoronnyal.

Idegen konyha ételeit megkóstolni

Oké, oké, a városban nagy eséllyel volt már lehetőséged kipróbálni különböző ázsiai országok konyháit, imádod az indiai ételeket, hogy az olaszról már ne is beszéljünk! De eszedbe jutott már kipróbálni a környező országok különböző tájegységeinek különlegességeit? A burgenlandi almalekvártól biztosan kitérsz a hitedből! De a sertéshúsból készült kolbászuk, pástétomuk és szalonnájuk is mennyei, kortyolgass hozzájuk helyi borokat!

Próbáld ki mindet, egy helyen, Burgenlandban!