Spirál kisokos: Melyik kefe milyen szempillához ajánlott?

Léderer Fruzsina

Tudd meg végre!

Biztosan te is annyiféle szempillaspirált láttál már, hogy képtelen lennél mindegyiknek tökéletesen felidézni a kinézetét. Nos, ez egyáltalán nem gond, hiszen tényleg nagyon színes a spirál-paletta, azaz elképesztően sok fajta lelhető fel a piacon. Nem kell megjegyezned mindet, elég, ha a négy alapfajtát megismered, és tudod, melyik mire való.

Eláruljuk, melyik kefe típus milyen pillák elérése érdekében ajánlott. Íme, a négy alaptípus:

Fentről lefelé:

1. hosszabbító

2. szétválasztó

3. dúsító

4. göndörítő

A hosszabbító

Ha nem büszkélkedhetsz a leghosszabb szempillaszálakkal, de szeretnéd optikailag nagyobbnak láttatni őket, egy hosszabbító kefés spirálra lesz szükséged. Ez a kefe vékony és hosszúkás, műanyagból készült. Jól odafér a szálak tövéhez, így a tövétől a végéig befesti azokat, hosszított hatást elérve. Ezzel a kefével az alsó szálakhoz is remekül hozzáférsz.

A szétválasztó

A drámai hatás érdekében fontos, hogy a szemed minden egyes négyzetmilliméterét sötét pillák keretezzék. Ahhoz, hogy ne ragadjanak össze csomóban a pillák, jó minőségű műanyag kefére van szükséged, amely – anyagának és formájának hála – szétválasztja a szempillákat. Ettől nagyon szépen kinyílik a tekintet, és minden egyes szempillád egyesével megfigyelhető lesz.

A dúsító

Az eddigiektől abban különbözik a dúsító kefe, hogy nem műanyagból, hanem sörtéből készült. A sörték pont úgy viszik fel a festéket a pilláidra, hogy vastagabbnak tűnjenek, ezáltal garantált a tökéletesen dús hatás. A dúsító kefék kicsit vastagabbak és nagyobbak, mint többi társuk, ezért óvatosan érdemes velük bánni az alsó és a felső pillákon egyaránt.

A göndörítő

Ha felfelé ívelt szempillákra vágysz, vesd be az íves göndörítő kefét. Ezzel határozottan menj a szempilla tövéhez, és fektesd rá a szálakat az ívre. Egy mozdulattal húzd fel a kefét a szálak végéig, majd ismételd meg még egy rétegben a műveletet! A pillák máris úgy állnak, ahogyan szeretnéd.

Ha többfajta tuningra van szükséged, nyugodtan alkalmazd egy réteg festékkel az egyik, majd egy réteg festékkel a másik kefét. A szuper végeredmény garantált!