Megnéztük ezt a Sheryl Sandberg-beszédet. És akkor most letesszük, ami a kezünkben van és elmegyünk megváltani a világot

Getty Images
Eörsi Sarolta

A Facebook ügyvezető igazgatója egy egyetemi diplomaosztón beszélt.

Sheryl Sandberg híres arról, hogy nagyon inspiráló beszédeket tud tartani. Nem véletlenül lett 2013-ban megjelent könyve, a Dobd be magad! nemzetközi bestseller. Azóta teljesen megváltozott Sandberg élete: 2015-ben hirtelen meghalt a férje, és az alábbi beszédében részletesen kitér arra, mennyi mindent tanult kitartásról, ellenállóképességről, összefogásról. Kiválogattuk a legjobb részeket a Virginia Tech egyetemen elhangzott beszédéből, amelyet szakadó esőben mondott el a diplomázó fiataloknak:


„Két évvel és 11 nappal ezelőtt váratlanul elvesztettem a férjemet, Dave-et. Néha nehéz ezt kimondani, mert még mindig nem fogtam fel teljesen. De amit tanultam belőle, az alapjaiban változtatta meg azt, ahogyan a világot látom és ahogyan élek benne. (...)”

Csalódás, szívfájdalom, veszteség, betegség – ezek mind személyes dolgok, amikor lesújtanak az emberre, mégis legalább ennyire univerzálisak is.

-

Az evamagazin.hu oldalra kattintva még több idézetet olvashattok Sheryl Sandberg beszédéből, és teljes terjedelmében megnézhetitek videón is!

refinery29.com