Báli ruha a semmiből, saját kézzel, egy nap alatt

Lakatos Márk

Lehetetlen küldetésnek tűnik egy nap alatt estélyit varrni, igaz? Mármint ha szeretnétek jól is kinézni, nem csak úgy tógaszerűen magatokra tűzni néhány méter anyagot... Hát képzeljétek, volt egy bálra készülő lány Kaliforniában, aki megugrotta ezt a feladatot, és nem is akárhogy!

Shami Oshun, egy nagyon fiatal tervező lány, aki egyébként még gimis, azért került ilyen szorult helyzetbe, mert csak az utolsó pillanatban döntötte el, hogy elmegy az iskolai bálra. Ezért aztán péntek este állt neki a ruhájának, amit saját kezűleg akart elkészíteni. Én tudom, milyen nehéz a semmiből pikk-pakk menő ruhát teremteni, úgyhogy érzem a stresszt, amit átélt a hölgy! Szerencsére van némi gyakorlata kreatív szabási-varrási feladatokban és egy varrógép is rendelkezésére állt, de azért így is akadt nehézség.

Például fogalma sem volt róla, hogy fog kinézni a ruha, ami ugye egyáltalán nem fontos varrásnál (de igen), viszont volt egy adag lila tüllje, amit 15 dollárért vásárolt, és amivel gyorsan munkához is látott. Előkapott egy szabóbabát, hogy összeállítsa a sziluettet, dekorációnak leoperált néhány követ egy másik ruhadarabról, majd elkezdte összeállítani a báli ruhát. Közben persze folyamatosan tweetelt, és jelezte a közönségének, hogy egyáltalán nem tudja, mi lesz a végeredmény…

Aztán elkezdett kibontakozni a koncepció: megszületett egy nagyon trendi mély dekoltázs!

Ahogy talán látjátok is a képen, alapnak egy pántnélküli fehér ruhát kapott elő, amire elkezdte felvarrni a tüllt először varrógéppel:

Majd mikor a varrógépnek beletörött a bicskája, kézzel folytatta:

A lényeg viszont az, hogy a bál estéjére elkészült A RUHA, amiről a tánc előtt a virágos aljat sajnos le kellett vágni, mert nehéz volt benne mozogni. De ez mindegy is, nézzétek, milyen boldogan pózolt Shami indulás előtt!! ;)

Látjátok, Drágáim, így lehet nagy hírverést csapni egy kezdő tervezőnek! ;) Nektek hogy tetszik a végeredmény?