Mit tanulhatunk Hosszú Katinkától?

Cserép Alexandra, gyakornok jelölt

Hosszú Katinka... Ha ezt a nevet halljuk, egyből az az emberfeletti teljesítmény jut az eszünkbe, amit Katinka napról-napra produkál a medencében, illetve az, hogy nincs lehetetlen. De pontosan mik azok, amiket megtanulhattunk az Iron Ladytől?

Cserép Alexandra ezt a cikket a JOY gyakornok program pályázati kiírásra küldte.


Itt olvashatjátok:

Hosszú Katinka igazi példakép lehet bárki számára. A benne rejlő erő szinte hihetetlen. Egyszerűen tudjuk, ha ő ott van, akkor biztos a siker. De mik tették őt Iron Ladyvé és mik azok, amiket mi is elsajátíthatunk tőle?

Nem szabad görcsösen akarni a sikert

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy minél jobban el akart valamit érni az életében, az csak nem akart összejönni. Így volt ez Katinkával a londoni olimpián, miután majdnem feladta az úszást. Annyira félt a kudarctól és, hogy nem fog neki sikerülni, hogy végül nem is sikerült.

„Nem a sikert akartam, hanem a kudarctól féltem, és ez óriási különbség.”

Bármit elérhetsz, csak akarni kell

Amikor senki sem hitt benne és amerikai edzője is azt mondta neki, hogy ha a következő verseny sem jön össze, inkább menjen haza Bajára és nyisson egy szépségszalont, ő felállt és memutatta, hogy kemény munkával bármit el lehet érni. Nem számít, mit mondanak mások, csak az a fontos, hogy tudatosan haladj a cél felé.

Mindig add ki magadból a maximumot

Fontos, hogy mindent megtegyél azért, hogy elérd, amit szeretnél. Inkább adj ki magadból mindent, minthogy utána amiatt bánkódj, hogy nem sikerült és talán te sem tettél meg mindent a cél érdekében.

„Én úgy vagyok vele, hogy ha az ember nem adja ki magából a maximumot, csak megnyeri a versenyt, elpazarolt egy lehetőséget. Nem feltétlenül az idő számít; az érzés a fontos, hogy tudd, ez most a lehető legjobb volt.”

Hogy tetszett?