Így indulj nyaralni: Íme, a legjobb pakolós tippek!

Léderer Fruzsina

Nincs szükséged gigantikus bőröndre, hogy minden beleférjen.

Egy kisebb méretű táskába is beleférhet minden, amit magaddal szeretnél vinni a nyaralásodra, még akkor is, ha elsőre úgy tűnik, hogy nem. Ahhoz, hogy profi pakoló lehess, csupán néhány profi tippet kell megfogadnod, és már készen is állsz, úgy, hogy minden fontos holmid nálad van.

Jól figyelj!

1. A következő táskatípusokra lesz szükséged egy nyaralásra: egy gurulós bőrönd, egy kis hátizsák vagy shopper alakú táska, neszeszerek, és egy kis válltáska.

2. Kezdj el listát írni nyaralás előtt néhány nappal, azokról, amikre szükséged van. Ne hagyd a pakolást az utolsó pillanatra, mert akkor kapkodós lesz.

3. Írd össze, melyik nap mit tervezel viselni, és úgy számolj, hogy naponta egyszer biztosan át fogsz öltözni. Ehhez jó ötlet, ha ügyesen kombinálható ruhákat pakolsz el, hogy egy-egy darabot többször is felvehess, csak másként. Minden napra legyen egy nappali és egy esti outfited.

4. A listádon a ruhák után szerepeljen egy külön kis lista a kozmetikai szereidről, egy újabb felsorolás elektronikai eszközeidről, valamint egy a kiegészítőkről.

5. Fehérneműből mindig 5-tel többet tegyél el, mint ahány napra mész.

6. Mikor elraktál valamit, pipáld ki a listáról!

7. A kis neszeszerekben szortírozhatsz töltőket, vagy egyéb apró cuccokat, így tutira nem keverednek el a táskádban.

8. Sose tegyél el kettőnél több pár cipőt, hiszen úgysem fogod őket viselni. Elég egy kényelmes és egy csinosabb surranó, illetve egy papucs.

9. Legyen nálad jó pár nejlonzacskó összehajtogatva, hogy majd azokban hozhasd vissza a szennyes ruhákat.

10. A legfontosabb: ne izgulj semmin, ha otthonmaradt, hiszen helyszínen úgyis be tudod szerezni!