Sütőtök-krémleves

Joy.hu

Igazán ízletes étel a sütőtök -krémleves kaporral és tökmaggal. Próbáld ki te is!

Hozzávalók (4 személyre): 400 g meghámozott, kimagozott sütőtök, 1 burgonya, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek. vaj, kb. 6 dl zöldségalaplé, 160 ml tejszín, só, bors, tk. currypor, reszelt szerecsendió, 1 ek. szárított kapor és 2 ek. tökmag.

Elkészítés: Hámozd meg a burgonyát, kockázd fel, majd vágd a tököt is hasonló nagyságú darabokra. A felaprított hagymát és fokhagymát forró vajon párold üvegesre, ezután add hozzá a tököt és a curryt. Rövidke pirítás után öntsd bele az alaplevet és a burgonyát – így főzd kb. 25-30 percig. Ez idő alatt a tökmagot egy serpenyôben (olaj hozzáadása nélkül) pirítsd meg. Miután a levest pürésítetted, habard be a tejszínnel, ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd ismét hagyd felfőni. Ha kész, öntsd tálkákba, tökmaggal és egy csipet kaporral megszórva szervírozd.
Jó étvágyat!