Erre nem is gondoltunk! Ez az egyszerű dolog a boldogabb szex kulcsa

getty images
Joy.hu

Nincs annál jobb érzés, mikor valakiben megtalálod a tökéletes társat és a kapcsolat elején ellepi az agyad a rózsaszín köd. A kommunikáció szuper, a szex érzéki és úgy tűnik, egymásnak lettetek teremtve. A csontjaidban érzed, hogy megtaláltad az igazit.

Olvasd el ezt is!
Mi vaaaan?! Szex nélkül is teherbe eshetsz!

A Daily Mail egyik cikke szerint viszont ha meggyőzhetetlen vagy azzal kapcsolatban, hogy neked is van egy tökéletes másik feled, az ágyban iszod meg a feltételezésed levét.

A cikk egy új tanulmány adatait boncolgatja, melyből kiderült, hogy azok az emberek, akik hittek abban, hogy léteznek lelki társak és pusztán a kémián múlik minden, elégedetlenebbek az ágyban, mint azok, akik hajlandóak megdolgozni a kapcsolatért. Utóbbi csoport ugyanis tisztában van azzal, hogy az elégedettség eléréséhez időre és sok-sok befektetésre van szükség mindkét fél részéről.

Az is kiderült, hogy az előbbi csoport, vagyis a lelki társak és kémia pártolói szerint a sikeres kapcsolat alappillére a megfelelő szexuális teljesítmény - ez nagyobb nyomáshoz vezethet, mely akár a szexuális életre is kihat.

„A szexuális életed olyan, mint egy kert: gondozni és ápolni kell ahhoz, hogy szép maradjon.”

- nyilatkozta Jessica Maxwell, pszichológus.

Attól függetlenül, hogy hiszel a lelki társak létezésében, még változtathatsz ezen. A boldog kapcsolat - és a jó szex - titka ugyanis az, hogy mindketten tegyetek annak érdekében, hogy minden rendben működjön az ágyban és a hálószobán kívül is!