Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Lehet szexelni hüvelygomba idején? – 5 cikis kérdés a hüvelyi fertőzésekről (x)

Lehet szexelni hüvelygomba idején? – 5 cikis kérdés a hüvelyi fertőzésekről (x)
A nap cikke

27 percen át volt halott: egy nő felfedte, mit látott a túlvilágon

Tina csodával határos módon épült fel szívinfarktusából, miután pedig magához tért a kómából, azonnal felfedte, mit látott a másik oldalon, miután meghalt.

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Ő III. Károly király magyar rokona, Tibor, akit az uralkodó rendszeresen meglátogat Zalánpatakon

A brit uralkodó mindig olyan jól érezte magát magyar rokona otthonában, hogy azóta vett is magának egy birtokot a romániai Zalánpatakon.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek mesébe illő fordulatot vesz az élete április 25-e után: valóra válik a legnagyobb álmuk!

Április 25-e után igazi csodák várhatóak!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 16.: az Ikrek merész álmokat dédelgetnek, a Szüzeknek érdemes új kalandokat keresniük

A hét második napján is izgalmasabbnál izgalmasabb üzenetek várnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópdra szánnod!

Olvasd el!

6 étel, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsodhat az agyad

Ezentúl nem igazán lesz kedved ezekhez az ételekhez és italokhoz, az biztos.

Olvasd el!

Sokat változtak: így néznek ki a Bűbájos boszorkák sztárjai napjainkban

Hiába telt el 26 év, mai napig szívesen emlékeznek vissza a sorozatra. Mutatjuk, mit csinálnak azóta a Bűbájos boszorkák sztárjai, hogy a legutolsó rész is megérkezett a tévébe.

Facebook
Twitter
Pinterest
Nem mersz kérdezni, mert cikinek érzed, hogy „odalent” lett bajod? Nem kell szégyenkezned, hiszen előbb vagy utóbb majdnem minden nő életét megkeseríti valamilyen hüvelyi nyavalya. Íme a leggyakoribb kérdések a témában!

1. Szex nélkül is lehet hüvelygombád?

Tévhit, hogy a hüvelyi fertőzéseket csak szexuális úton lehetne „elkapni”. Különösen jó példa erre a hüvelygomba, amit általában a Candida gomba hüvelyben való túlszaporodása okoz. A hüvelyed ugyanis nem steril szerv, a benne található egészséges hüvelyflórát különböző baktériumok és gombák alkotják. A Candida egyike ezeknek, azaz ott él benned, csak éppen nem okoz gondot, amíg nincs belőle túl sok. Ha azonban hirtelen nekilendül, túrós-darabos hüvelyfolyást okoz, mellé pedig fájdalmat és erős viszketést. Szűz lányoknál is kialakulhat az ilyen gombás fertőzés, főképp olyankor, ha a hüvelyi pH valamiért megváltozik – például túl szoros farmer viselése, vagy a szélsőségesen szénhidrátdús étrend nyomán. A hüvelygomba ellen, a fertőzés visszaszorításában kiegészítő kezelésként hasznos segítség lehet a Micovag Plus hüvelykúp, amely tejsav- és bórsavtartalmának köszönhetően helyreállítja a savas hüvelyi pH-t, és ez nem kedvez a gombák szaporodásának.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

2. Mért ne öblögesd magad odalent?

Fontos az alapos tisztálkodás, de túlzásba vinni nem szabad! Az intim területeidet elég, ha csak kívülről mosod meg, belül kiöblíteni teljesen fölösleges, mi több, még káros is lehet. Az irrigálással ugyanis tönkreteheted az érzékeny, belső hüvelyflórádat. És ha felborul a kényes biológiai egyensúly, könnyen elszaporodhatnak a káros bacik, és kialakulhat a bakteriális hüvelyfertőzés. A bajt általában bőséges, áttetsző és jellegzetes, halszagú hüvelyfolyás jelzi. Ilyenkor is tanácsos minél előbb helyreállítanod a savas pH-t, amihez segítségedre lehet a Vitagyn C tejsavas hüvelykrém. Fő összetevőivel – C-vitamin, tejsav és ezüst – elősegíti a védő tejsavbaktériumok újratermelődését, és hozzájárul az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, illetve fenntartásához. Alkalmazása különösen hasznos visszaesés esetén, illetve antibiotikumokkal történt kezelést követően.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

3. Lehet-e szexuális életet élni hüvelygomba idején?

Teljesen érthető a kérdés, hogy lehet-e szexelni hüvelygomba idején, elvégre az ember lánya nem szívesen várakoztatja a partnerét – és persze saját magát sem! Ha a kezelés ugyan még nem ért véget, de már nem érzed a hüvelygomba tüneteit, bizony nagy a kísértés, hogy a pároddal újra egymás karjaiba vessétek magatokat. Pedig könnyen pórul járhattok a ping-pong effektus miatt, amivel a fertőzést oda-vissza adogatjátok egymásnak! Ha tehát ki akarsz lábalni a kórból, inkább legyetek türelmesek – vagy amíg az orvos nem ad „zöld jelzést”, addig használjatok gumióvszert.

4. Az óvszer megvéd a bakteriális hüvelyfertőzéstől is?

Az óvszer rendkívül hasznos védőeszköz, például a terhesség megelőzésére, vagy ahhoz, hogy elkerüld a szexuális úton terjedő betegségeket. A bakteriális hüvelyfertőzéstől viszont nem a gumi fog megvédeni. Sokkal inkább az, ha vigyázol a hüvelyed savas pH-jára. Ugyanis az ottani savas közeg az, ami megakadályozza a káros bacik elszaporodását, azaz a bakteriális hüvelyfertőzés kialakulását. Az ideális pH-t a hüvelyflórában élő, jótékony tejsavbaktériumok biztosítják. Amikor ezeknek a száma valamiért megcsappan, olyankor szokott kialakulni a fertőzés. Például ha egy másik betegség miatt antibiotikumot kell szedned, a gyógyszer hatására a védelmező tejsavbacik is elpusztulhatnak. Ezért is érdemes antibiotikum-kúrák idején a megelőzés részeként Vitagyn C tejsavas hüvelykrémet használnod, hogy megóvd vele a hüvelyi pH-dat.

5. Szex után miért támad a hólyaghurut?

Sok lánynak okoz problémát a szex után nem sokkal jelentkező, kellemetlen felfázás-érzés. Sajnos a hólyagfertőzést könnyen összeszedheted szerelmeskedés közben, és még csak nem is kell hozzá hideg helyen hancúroznod! A probléma ugyanis a hólyagba betolakodó kórokozók miatt alakul ki, erre pedig szex közben bizony elég nagy az esély. Nőknél ugyanis a hüvelyflórából viszonylag könnyen juthatnak át a hüvelybemenettel szomszédos húgycsőnyílásba a nemkívánatos baktériumok. Aktus közben még a hímvessző mozgása is segíti haladásukat a hólyag felé, ahol megtelepedve fertőzést, azaz hólyaghurutot idéznek elő. Már csak ezért is érdemes visszatérő húgyúti fertőzés esetén karban tartanod a hüvelyed savas pH-ját. A Vitagyn C hüvelykrém éppen erre való, mivel a hüvely élettani pH-értékének helyreállítása, illetve fenntartása révén kedvezőtlen környezetet teremt a káros bacik megtelepedéséhez, ezáltal a húgyúti fertőzések kiújulásához. Ha ezt használod, jó eséllyel a szex után vissza-visszatérő hólyaghurut is elkerül majd.

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Hogy mi? Selena Gomez szerint rosszul csókol Palvin Barbi férje, Dylan Sprouse

A sztárok nem félnek kimondani: nagyon durva történetek osztottak meg legrosszabb filmes csókjaikról!

Kép

A csillagjegy, akinek varázslatos utazást jósolnak 2024-ben

Nincs ötleted a nyárra? Esetleg valami újat próbálnál ki? Csillagjegyed azt is elárulja, hogy milyen utazás illik hozzád a legjobban!

Kép

A francia nők már viselik: ez a lapos talpú cipő a szezon egyik legnagyobb trendje

A szandál szezonja előtt ez a cipő kerül elő a legtöbbször a stílusos nők gardróbjából.

Kép

Teszt: Az arcának egy kis részletéből kitalálod, melyik sztár van a képen?

A hírességek mindenhol ott vannak: a tévében, a magazinokban, az óriásplakátokon és a közösségi oldalakon is.

Kép

6 sorozat, ami elképesztő marketinget kapott, a nézők szerint viszont nem érdemes megnézni

Van, amikor egy alkotásnak nagyobb a füstje, mint a lángja. A netezők szerint erre a listára mind igaz a leírása.

Kép

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.