Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Az első eset, hogy válóperben a kutyát hivatalosan is családtagként kezelték

Az első eset, hogy válóperben a kutyát hivatalosan is családtagként kezelték
Facebook
Twitter
Pinterest
Magyarországon és a világ számos országában a kutya hivatalosan nem jogalany, hanem jogtárgy. Bármennyire hihetetlen, a polgári jog "egy kalap alá vesz" például egy autót egy kutyával. Mindkét dolog átkerülhet egyik tulajdonostól a másikhoz adás-vétellel, ajándékozással, csereszerződéssel, végrendelettel. Nincs külön szerződés- vagy egyoldalú nyilatkozattípus a Polgári Törvénykönyvben az élettelen és az élő dolgokra.

Amikor egy válóper zajlik legtöbbször a családban élő kutyáról ennek megfelelően dönt a bíróság, ha erre szükség van. Általában csak akkor kerül erre sor, ha egy nagy értékű kutyáról van szó. A bíró és a jogi képviselők a legritkább esetben érzik feladatuknak, hogy a kutya elhelyezéséről és további gondoskodásáról is ítélkezzenek. Hiszen "csak" egy jogtárgyról beszélünk - ha van piaci értéke.

Először került sor arra Olaszországban, hogy egy ügyvéd a válóper során a kutyát, mint családtagot, egészen pontosan, mint egy gyermeket kezelt és ennek megfelelően elhelyezési és tartási kötelezettséget kért megállapítani a bíróságtól.

Paola Mari ügyvéd kiemelte, hogy a kutyák fontos tagjai a családnak és váláskor még fontosabb, hogy ezt a köteléket ne szakítsuk meg. Az ügyvéd kérésére a bíróság kimondta, hogy a kutya a feleségnél és a gyermekeknél marad, kötelezte a férjet havi 75 Euro "tartásdíj" fizetésre valamint az állatorvosi számlák kifizetésére. Azt is kimondta a bíróság, hogy a férj meghatározott időnként látogathatja a kutyát és viheti sétálni.

Forrás: http://www.independent.co.uk

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép

Sztárok, akik nyilvánosan estek egymás torkának, erről pedig videó is készült

Hiába a siker, a sok pénz vagy éppen a rajongók imádata, a sztárok olykor-olykor vannak olyan nárcisztikus természetűek, hogy képesek élőadásban neki menni egy másik híres embernek.

Kép

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.

Kép

Hogyan készítsünk tökéletes francia manikűrt minden alkalomra

A francia manikűr klasszikus és stílusos megjelenést kölcsönöz a körmöknek, és könnyen alkalmazkodik minden eseményhez. Legyen szó egy elegáns vacsoráról vagy egy nyári strandidőről, a francia manikűr mindig jó választás.