Meglepő vallomás! 5 nő árulja el sokkoló sztoriját arról, hogyan tudta meg, hogy várandós

getty images
Joy.hu

Mindenki hallott már olyan történeteket, amikor nők csak akkor jöttek rá, hogy babát várnak, amikor beindult a szülés. Ezek az esetek azonban elég ritkák.

Olvasd el ezt is!
Ez a grafikus megpróbálta elképzelni, milyenek lennének a Disney-hercegnők anyaként

„Általában az első trimeszterben, a 12.-13. hét környékén bizonyosodnak meg a legtöbben arról, hogy várandósak, a gyakori hányinger, vagy a többi tünet miatt. Ha azonban ezek elmaradnak, később már nem jelentkeznek olyan jelek, melyek a terhességre utalnának. Ugyanakkor az is igaz, hogy a nyolcadik hónapban már elég nehéz figyelmen kívül hagyni ezeket…”

- álltja dr. Shanna Levine, orvos.

Öt nő osztja meg megdöbbentő történetét arról, hogyan derült ki, hogy hamarosan babájuk lesz:

„Egész héten furcsán éreztem magam. Csináltam egy tesztet, de negatív lett. Arra gondoltam, a stressz miatt vagyok rosszul. A következő héten átjött hozzám néhány ismerősöm és zöld teát készítettem mindenkinek. Körbeültük az asztalt, teáztunk, eszegettük, aztán hirtelen el kellett rohannom a mosdóba, ahol minden kijött belőlem. Fogat mostam, majd visszamentem a barátnőimhez és elmondtam nekik, hogy szerintem terhes vagyok. Forgatták a szemeiket, de én biztos voltam benne. Ettől kezdve nem bíztam a tesztekben, így orvoshoz mentem. A feltételezésem valósnak bizonyult. Azóta viszont rá sem tudok nézni a zöld teára.”

-

„A férjem, Nick és én épp egy futóversenyre készültünk. Az edzés közben meg kellett állnom. Mivel annyira hirtelen jött az egész, a férjem oda is jött, hogy megkérdezze, beteg vagyok-e. Elmondtam neki, hogy nem tudom, de nagyon nehezen vettem a levegőt. Arra gondoltam, hogy asztmás lettem. Hazamentünk, majd elújságoltam a futó barátnőmnek az esetet. Ő egyből rávágta, hogy ez a várandósság egyik jele is lehet. Azonnal elmentem a drogériába és vettem egy tesztet. Igaza volt. Az orvosom pedig elmondta, hogy azért jellemző a nehéz légzés a terhesség első időszakában, mert a test a placenta felépítéséhez használ el rengeteg vért.”

-

„Karácsonykor kocsival indultam New Yorkból Connecticutba, hogy a családommal töltsem az ünnepet. Előző este végre lezártam a kapcsolatomat az exemmel, aztán a barátnőmmel beszélgettem arról, hova utazzunk jövőre. 10 perccel azután, hogy hazaértem, láttam, hogy hívott az ortopéd orvosom. Injekciókra jelentkeztem hozzá, mert nagyon fájt a térdem. Emiatt egy terhességi tesztet is el kellett végezni. Mikor visszahívtam, azt hittem, az időpontot fogjuk leegyeztetni, de ő azzal kezdte, hogy megkapta a teszt eredményeit és babát várok. Annyira örült neki, én viszont 10 másodpercig meg sem tudtam szólalni. Aztán visszakérdeztem, hogy ez tényleg igaz-e. Ekkor az orvosom tudta, hogy nem örülök annyira a hírnek. Elkezdtem bőgni, ő pedig azzal nyugtatott, hogy valószínűleg összekeveredtek az eredmények. Apám és a nevelőanyám feljöttek és meglepve nézték a kisírt arcomat. Elmondtam nekik is, hogy babát várok. Azóta már megszületett a kisfiam és nem is lehetnék boldogabb.”

-

„A lányom 18 hónapos volt, amikor megfogant a második babám. Szedtem fogamzásgátlót és pont azon agyaltam, vajon azért kezdtem-e hízni. Persze először arra gondoltam, hogy új kedvencem, a sült krumpli a bűnös, de mivel fáradékony voltam, fájt a fejem és a menzeszem is kimaradt, szóltam az orvosomnak. Másnap elmentem a kórházba, mert a barátainknak akkor született meg a kisfiuk. Amikor megfogtam a babát, bejött a nővér és arra kért, vegyek egy tesztet, mert lehet, hogy nekem is babám lesz. Ahogy meghallottam ezt, tudtam, hogy igaza van. 12 hetes terhes voltam.”

-

„Minden azzal kezdődött, hogy egy hatalmas csomót éreztem a gyomromban. Minden gyógyszert kipróbáltam a kezelésére, az orvosom még vérvételre is elküldött. Minden eredményem negatív lett. A csomó annyira fájdalmas volt, hogy mozdulni sem tudtam. 2 héttel később nem jött meg a menstruációm. A barátom folyamatosan azt mondta, hogy szerinte babánk lesz, de én nem hittem neki. Több tesztet is kipróbáltam, közülük csak egy lett pozitív. A barátnőm javaslatára kerestém még párat, ezek már mind pozitívak lettek. Aztán elmentem vérvételre egy klinikára, ahol szintén megerősítették az utolsó tesztek eredményét.”

-