7 bőrápoló trükk, amit minden modell ismer

V. Zsófi

Tanulj a profiktól!

Olvasd el ezt is!
Sosem találnád ki, mi lett volna Adriana Lima, ha nem szupermodell

Bármilyen csillogónak tűnjön is a kívülálló számára a modellek élete, ennek a munkának is megvannak a nehézségei. Például évente kétszer, a divathónappá duzzadó divathetek után igencsak kikészül az arcbőrük. A divathetek alatt egy nap akár több bemutatón is megfordulhatnak, ami többszöri nehéz, színpadra szánt smink viselését jelenti, nem csoda hát, hogy amikor véget ér Párizsban a szezon, minél előbb gondoskodniuk kell a regenerálódásról. Van néhány tipp, melynek hasznosságában a legtöbben egyetértenek, ezek közül válogattunk.

A gőzölés segít felpuhítani a pórusokat

„Tégy egy nagy tál forró vízbe mentateát, teríts egy nagy törölközőt a fejedre és hajolj a gőz fölé. Kitisztul tőle a bőröd!” - ajánlja a modell, Olivia Hunter.

Fogkrémet a pattanásra!

Gigi tanította húgának ezt a trükköt: „A nővérem mindig azt mondta, hogy ezt csináljam, és úgy érzem, tényleg használ egy kis fogkrémet kenni a pattanásra.” Ha azonban érzékeny a bőröd, mi nem ajánljuk, illetve figyelj arra, hogy egész keveset használj és csakis a pattanáson, körülötte már ne!

Mindig tartsd be az arcápoló rutinodat

Nicole Atieno arra esküszik, hogy először lemossa a sminket egy törlőkendővel, majd hidratáló arctejjel is. Aztán pedig vagy leradírozza, vagy maszkot ken a T-vonalára, végül pedig éjszakai krémet használ.

A többi trükkért kattints ide!