Ezeket edd, ha tisztább bőrt szeretnél!

Europress
Kata

7 olyan ételt mutatunk, melyektől bőröd sokkal tisztább és egészségesebb lesz!

Ha odafigyelsz a bőrápolásra nap mint nap, akkor ezt se felejtsd el, hogy nem csak az a fontos, mit kensz a bőrödre, hanem az is, hogy mit eszel. A bevitt tápanyagok ugyanis befolyásolják a bőrfelszín állagát, megjelenését, de még tisztaságát is. Összegyűjtöttük 7 olyan ételt, amitől sokkal egészségesebb és üdébb lehet bőröd kinézete!

1. Lazac

A lazac az egyik olyan étel, amiben rengeteg omega 3 szírsav található, melyet szervezetünk nem tud előállítani. A bőrünk egészsége miatt azonban kiemelten fontos, hiszen erősíti a védelmét, így csökkenti a gyulladások kialakulását és ezzel tisztán tartja a bőrfelszínt. Fogyassz minél többet belőle, hiszen nagyon fonom is!

2. Chia mag

Ha nem szereted annyira a lazacot, akkor chia maggal is pótolhatod a szükséges omega 3 zsírsavakat, hiszen ebben is nagy mennyiségben ott van. Ugyanakkor teli van kalciummal, fehérjékkel és rostokkal, melyek csak jót tesznek az egészségednek.

3. Teljes kiőrlésű gabona

Ha szeretnéd kordában tartani a vércukorszintedet, akkor egyél sok olyan ételt, ami teli van teljes kiőrlésű gabonával. Ez ugyanis rostjainak segítségével segít kontrollálni ezt és az emésztésedet is segíti - így kisebb lesz az esélye a pattanások kialakulásának.