Még nincs vége az őrületnek: itt a gyönyörű és egészséges unikornis tészta!

Menyes Barbi

Az unikornis-mánia folytatódik: a sütik után megérkezett a főfogás is!

Kétség sem férhet ahhoz, hogy az unikornisok meghódították a világot. Van már unikornis haj, sminkecset és egy halom ruha ezzel a motívummal, és kitaláltak süteményt is ebben a témakörben. Most pedig következik az unikornis tészta: vajon hamarosan ez lesz a legmenőbb fogás ebédre?

A tészta ötlete valószínűleg a The Indigo Kitchen gasztrobloggere fejéből pattant ki, aki már tavaly óta posztol káprázatos színű unikornis-tésztákat az Instagramon, így már a rajongók is nekiálltak elkészíteni ezt a mesés ételt.

Ám mielőtt azt hinnéd, hogy ez a fogás roppant egészségtelen, és tele van színezőanyaggal, eláruljuk: az unikornis tészta nagyon is egészséges. Ami ugyanis kell hozzá, az mindössze rizstészta, lilakáposzta és citrom: ezektől lesz ilyen élénk a tészta színe.

És hogy pontosan hogyan készül?

A lilakáposztát 5 percig kell vízben főzni, de fontos, hogy minél több vízben főzöd, annál halványabb kék lesz a tészta. Ha ezzel megvagy, ebben a vízben kell 5-10 percig megfőzni a rizstésztát is, ami végül kék színt kap. És most jön a varázslat: ahol citromlevet öntesz a tésztára, ott kék helyett lilás színe lesz.

Ha van kedved, próbáld ki!