Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

#JOYPOWER - Hallassuk együtt a hangunk!

#JOYPOWER - Hallassuk együtt a hangunk!
Facebook
Twitter
Pinterest
Áprilisi lapszámunk témája a feminizmus, ezért is hoztuk létre a JOYPOWER rovatot a JOY.hu-n, hogy az olvasottakkal kapcsolatos élményeiteket és véleményeiteket megoszthassátok itt, velünk, JOY-lányokkal, hallasuk együtt a hangunk!

Tegye fel a kezét, akit ért már megkülönböztetés, inzultus, bármilyen negatív sztereotípia csak azért, mert nő! Hogy pontosan mire gondolok? Na jó, íme egy példa. Nemrég részt vettem az egyik autós cég sajtótájékoztatóján. Egy ilyen eseményen többségében pasik vannak, az egyik oda is jött hozzám, érdeklődött melyik laptól vagyok. Beszélgettünk pár szót, aztán elbúcsúztam, mondtam neki, sietek vissza a szerkesztőségbe, sok még a dolgom. - Ja igen, képzelem mennyire nehéz lehet tesztelni a körömlakkokat meg a szájfényeket, cipőket próbálgatni és recepteket cserélgetni. Megköszöntem neki, hogy ilyen elismerően nyilatkozott a munkámról, aztán ott hagytam. Vagy íme egy másik gyöngyszem. Legutóbb a szokásos éves nőgyógyászati vizsgálaton a következő kérdést tette fel nekem a méregdrága magánrendelő orvosa: Mondja csak, miért nem arra használja a méhét, amire való? Miért nem szül már gyereket? Bevallom, hirtelen azt sem tudtam, mit válaszoljak, annyira ledöbbentem. Kellett hozzá pár perc mire, összeszedtem magam és visszakérdeztem, vajon honnan veszi a bátorságot, hogy ilyen dolgokat számon kérjen rajtam? Szerinte mostanában a nőket folyton figyelmeztetni kell arra, hogy azt csinálják, ami a dolguk. A riposztját hallva már egyéb vágyam sem volt, mint elhagyni a rendelőt a lehető leggyorsabban, és soha vissza nem térni oda.
Ha te is kerültél már hasonló helyzetbe, érezted már ezt a tehetetlen dühöt, megalázottságot, akkor ez a lapszámunk pont neked szól. És tovább megyek. Nem akarunk csak a levegőbe beszélni, hallatni akarjuk a hangunkat és azt szeretnénk elérni, hogy egyenlő tisztelettel bánjanak velünk. Gyere és csatlakozz hozzánk te is JOY POWER oldalunkon, meséld el a sztorid, mondd el a véleményed, együtt erősebbek, többek vagyunk.

- írja főszerkesztőnk, Balogh Edina az áprilisi szám beköszönőjében.

Íme, itt a lehetőség, hogy ti is elmondjátok, ami bánt, ami rosszul esett, de talán azt gondoltátok, nem számít, nem fontos, mindenkivel megesik...tegyünk azért, hogy ez ne legyen természetes!

Ebben a rovatban csupa kemény csaj történetét fogjuk bemutatni, meséld el te is a sajátodat!

Ért már azért megkülönböztetés, inzultus vagy bármilyen negatív élmény, mert nő vagy? Meséld el!

Teljes neved*
E-mail címed*
Fájl feltöltése*
*
*
Sikeres jelentkezés! Köszönjük, hogy részt veszel pályázatunkon!

Az általad küldött történetet közzé tesszük a JOY.hu-n, a neveddel vagy kérésedre álnévvel ellátva. Hagyd, hogy mások is tanuljanak a történetedből!

Eddigi történeteink, tőletek:

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Emlékszel a lányra, aki a Jóbarátokban Bruce Willis lányát alakította? Így néz ki manapság!

Alexandra Holden játszotta David Schwimmer, azaz Ross Geller 12 évvel fiatalabb barátnőjét, aki a férfi tanítványa volt az egyetemen.

Kép

Így lesz tökéletesen tiszta a szőnyeg házi módszerrel: búcsút inthetsz a makacs foltoknak is!

A szőnyegtisztítás még sosem volt ennyire egyszerű, ráadásul így minden bacitól megszabadulhatsz.

Kép

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Kép

10 tavaszi cipő 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Olyan tavaszi cipőket válogattunk össze, amik a szezon kedvencei lehetnek!

Kép

5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket

A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!